Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2012-12-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 152 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Qbaab,658.402
ISBN
9789144071763
Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer (häftad)

Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer

Häftad Svenska, 2012-12-07
302
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
I dagens arbetsliv ser vi ett ökat behov av samverkan mellan olika yrkeskategorier och systemnivåer. Det kan handla om behovet av att samordna olika avdelningar inom ett företag, som ett led i att öka kundnöjdheten. Men också om den samverkan som krävs inom hälso- och sjukvården, där olika enheter måste koordineras i kontakten med en enskild vårdtagare. Vikten av samverkan i moderna organisationer aktualiserar det systemiska tänkandet. I det systemiska tänkandet betonas helheter och relationer, men också det faktiska skeendet i organisationer - i motsats till abstrakta idéer om hur saker och ting bör fungera.
Tänk om ger läsaren en god insikt i systemisk teori och praktik. Den första delen beskriver det systemiska mötet som en metod och bygger på konkreta fallbeskrivningar av systemiska möten inom vården. Den andra delen beskriver det systemiska tänkandet som en del av komplexitetsläran, som är ett övergripande förhållningssätt till den sociala världen. Här betonas den ständiga närvaron av ömsesidiga relationer mellan enheter, men också den situationsbundna karaktären hos skeenden. I den tredje och sista delen ges läsaren en fördjupning i det systemiska tänkandet och dess begrepp.
Tänk om vänder sig till dig som arbetar i hälso- och sjukvård, omsorgsverksamhet eller i någon annan organisation som hanterar mänskliga kontakter och relationer. Den ger dig en grundlig introduktion till systemiskt teori och praktik och utgör ett stöd i arbetet att utveckla en organisation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer
  2. +
  3. Lite som Dalai Lama fast för organisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lite som Dalai Lama fast för organisationer av Matts Rehnström (inbunden).

Köp båda 2 för 641 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »