Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2013-08-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jensen, Mikael (förf.) / Johansson, Monica (förf.) / Larsson, Ingamay (förf.) / Lundin, Ylva (förf.) / Lundqvist, Fredrika (förf.) / Malm, Annika (förf.) / Norrström, Anna (förf.) / Persson, Bengt (förf.) / Rosenqvist, Jeremias (förf.) / Tideman, Magnus (förf.) / Barow, Thomas (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
391 g
ISBN
9789144071985
Mångfald och differentiering - Inkludering i praktisk tillämpning (häftad)

Mångfald och differentiering - Inkludering i praktisk tillämpning

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-08-02
356
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inkludering är en pedagogisk målsättning, utbildningspolitisk riktlinje och etisk förpliktelse som framförts i drygt två årtionden. I bokens första del beskriver författarna olika perspektiv på mångfald och differentiering: pedagogiska, didaktiska utbildningspolitiska, sociologiska och kommunikationsteoretiska synsätt som är nödvändiga att reflektera över.
I bokens andra del presenterar författarna en rad möjliga tillväga gångssätt för hur elevers olikheter kan tillvaratas i undervisningen. De presenterade ansatserna och metoderna är dock inga färdiga recept. Med hänsyn till bland annat innehåll, elevers motivation och intressen behöver de varieras och anpassas till de konkreta förutsättningarna i varje klass. De olika exemplen syftar till att vara inspirerande för vidareutveckling av den egna undervisningsstilen.
Antologins syfte är att presentera möjligheter för hur undervisningen kan utvecklas och anpassas med hänsyn till mångfalden i klassrummet och elevers individuella behov. Boken vänder sig både till lärarstudenter och verksamma lärare som söker inspiration och nya idéer för sin undervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångfald och differentiering - Inkludering i praktisk tillämpning
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 571 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna