Det ordnar sig (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2011-08-22
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
222 x 155 x 15 mm
Vikt
440 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789144072098
Det ordnar sig (häftad)

Det ordnar sig

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-08-22

Slutsåld

Det ordnar sig är en introduktion till området organisation och kön. I boken kan du läsa om kunskapsfältet "kön" generellt och om organisationsteorier med könsperspektiv. Det är också en bok som betonar betydelsen av organisationsnivån för förståelsen av hur kön skapas och ordnas i samhället. Boken har fyra teman: struktur, kultur, ledarskap, jämställdhet och mångfald. Ett praktikfall exemplifierar resonemangen i de olika kapitlen. Bokens innehåll anknyter till titeln Det ordnar sig på flera olika sätt, genom att beskriva allt ifrån hur kön "ordnas" i organisationer till hur såväl positiva som negativa attityder till organisatorisk förändring kommer till uttryck.

Det ordnar sig som publicerades första gången 2001 har varit en populär lärobok på universitet och i andra utbildningar i arbetslivet. Den nya utgåvan har uppdaterats i alla delar med ny forskning, nya kapitel om kultur, jämställdhet och mångfald samt ett avsnitt om entreprenörskap. Diskussionen om makt och förändring har utökats och i det avslutande kapitlet presenteras en samlad teori om organisation och kön.

Boken riktar sig såväl till studenter i bl.a. ekonomi, statsvetenskap, sociologi, antropologi, psykologi och genusvetenskap, som till chefer, personal-ansvariga, jämställdhetshandläggare och andra som arbetar med förändring och utbildning i organisationer. Boken är skriven av fyra forskare i gruppen Fosfor vid avdelningen Genus, organisation och ledning, Institutionen för industriell ekonomi och organisation, vid Kungliga Tekniska högskolan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det ordnar sig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok
    Sarah Wadströmer, 8 januari 2018

    En bra bok om du vill ha en mer objektiv syn på feminism in företag, den ger dig även historisk fakta om hur feminismen har vuxit inom det svenska samhället och i företagen. De säger att det handlar om organisationer, men boken fokuserar främst på företag, inte skola t.ex.

  2. Helt okej.
    Felicia Söderlind, 11 november 2014

    I studiesyfte så är den lättläst och inte så jobbig att ta sig genom och det innehåller precis vad den lovar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna