En introduktion till folkhälsovetenskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2012-09-26
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 160 x 10 mm
Vikt
259 g
SAB
Vp,362.1
ISBN
9789144072678
En introduktion till folkhälsovetenskap (häftad)

En introduktion till folkhälsovetenskap

Häftad Svenska, 2012-09-26
318
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna introduktionsbok i folkhälsovetenskap kom ut i sin första upplaga för mer än ett decennium sedan. Det var svårt att tro att den skulle överleva en så lång period med tanke på den snabba utvecklingen inom kunskapsområdet. Att den gjorde det beror på att grunderna inom folkhälsovetenskapen ändå varit förvånansvärt beständiga - de har minst 150 år på nacken!

I denna nya utgåva har exemplen uppdaterats. Stor omsorg har ägnats åt att beskriva utvecklingen av den svenska folkhälsopolitiken det senaste decenniet. Författaren intar en kritisk hållning utan att bli dogmatisk. Han hoppas därvid kunna förmedla ett sådant synsätt till framtidens folkhälsoarbetare. Under de senaste decennierna har folkhälsan förbättrats, men är utsatt för många indirekta angrepp. Klasskillnaderna och avståndet mellan olika grupper i samhället börjar öka och det finns skäl att förstärka insatserna på alla samhällsnivåer för att möta den utvecklingen. Även om bokens tyngdpunkt ligger på begreppsförklaringar och sambandsanalyser för framtida hälso- och sjukvårdsanalytiker ges också exempel på vad en folkhälsoplanerare kan göra lokalt för sin befolkning.

Boken är avsedd som introduktion för alla folkhälso- och vårdyrkes utbildningar, men kan säkert användas även utanför dessa utbildningar i folkbildningssammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En introduktion till folkhälsovetenskap
 2. +
 3. Den digitala patienten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den digitala patienten av Jacob Birkler, Mads Ronald Dahl (häftad).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Leif Svanström

 • Sjukdomslära

  Leif Svanström

  Boken beskriver sjukdomars orsaksmönster, antingen dessa finns i biologin, i miljön, i människors samlevnad i olika grupper eller i samhällsstrukturen i stort. I systematiskt uppställda faktarutor redogör författaren också för diagnos, eventuell b...

 • Att mäta folkhälsa : kriterier för bra folkhälsoarbete

  Leif Svanström

  Att mäta folkhälsa innehåller nya angreppssätt på folkhälsoarbete. Hur ska till exempel samhället och läkarprofessionen förhålla sig till ökande klasskillnader i hälsa, i all synnerhet som folkhälsoarbetet erbjuder nya utmaningar för nya grupper i...

Bloggat om En introduktion till folkhälsovetenskap