Vad är drivkraften i molekylernas värld? : en molekylär introduktion till termodynamik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2011-08-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
541.36,Uceefe
ISBN
9789144072708
Vad är drivkraften i molekylernas värld? : en molekylär introduktion till termodynamik (häftad)

Vad är drivkraften i molekylernas värld? : en molekylär introduktion till termodynamik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-08-17
219
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Begreppen entropi och fri energi har genom tiderna visat sig särskilt svåra att få grepp om och att förstå för så gott som alla studenter. Termodynamik framställs vanligen på ett ganska matematiskt och abstrakt sätt, vilket ger upphov till denna sorts svårighet.

Denna bok visar dock att det inte alltid krävs en massa matematik för att få en intuitiv förståelse av termodynamikens väsentligaste principer om de belyses utifrån molekylära sammanhang. Framställningen är i stor utsträckning baserad på bilder och enkla resonemang som leder till de korrekta matematiska sambanden. Boken är upplagd så att den kan användas på första årsnivå och uppåt inom universitets- och högskolestudier i naturvetenskapliga ämnen. Den kan läsas som en fristående bok eller utgöra ett komplement till den gängse kurslitteraturen.

På bokens webbsida www.studentlitteratur.se/7877 finner du bokens figurer i färg, lämpade för skärmvisning. För lärare finns dessutom extra undervisningsstöd i form av högupplösta bilder för OH-utskrift alternativt som bildspel.

Svenska nationalkommittén för kemi har uppmuntrat tillkomsten av denna bok genom produktionsbidrag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är drivkraften i molekylernas värld? : en molekylär introduktion till termodynamik
  2. +
  3. Energilära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Energilära av Olof Beckman, Göran Grimvall, Bengt Kjöllerström, Tage Sundström (inbunden).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad är drivkraften i molekylernas värld? : en molekylär introduktion till termodynamik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ingen större skillnad
    Yngve Bjuhr, 31 juli 2018

    Termodynamikens lagar beskriven ur ett molekylärt perspektiv är vad som utlovas i denna bok. Ja det finns sådana delar i boken men det mesta kretsar runt cylindrar och kolvar, precis som vanligt när termodynamiken skall förklaras. Att boken dessutom framställs som förklarande utan "en massa matematik" är dessutom direkt vilseledande. Ett antal ekvationer per sida i snitt (även om de inte är svåra) innehåller betydligt mer matematik än vad boken antyder.

    Författaren går igenom de oli... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roland Kjellander

Bloggat om Vad är drivkraften i molekylernas värld? ...