Makt och vanmakt på äldreboenden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2012-12-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 156 x 5 mm
Vikt
195 g
SAB
Ohfe
ISBN
9789144072791
Makt och vanmakt på äldreboenden (häftad)

Makt och vanmakt på äldreboenden

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-12-10
208
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ordet makt ger bestämda associationer. Många tänker på våld eller politik. I denna bok om äldreboenden presenterar författarna ett annat synsätt. Makten finns också mitt i vardagen, bland blöjbyten och duschning, klädesval och läggtider.
Bokens kapitel spänner över en rad teman som på flera sätt knyter an till maktutövning: inträdet till äldreboenden, rutiner, ledarskap, vårdskandaler och döden. Även mer svårupptäckta fenomen tas upp, som sociala band, andrafiering, aktivering, hemlikhet och subtila kontroverser kring de äldres identitet.
Syftet är att ge läsaren en skärpt blick för hur makt och vanmakt gestaltas i välbekanta situationer i dagens äldreomsorg. Forskning visar att omsorgspersonal, boende och anhöriga dagligen involveras i maktutövning, trots att vardagen vid första anblicken inte alltid ter sig särskilt dramatisk.
Boken syftar också till att underlätta diskussioner och ifrågasättanden av det som annars lätt tas för givet. Bör dagens omsorg om de äldsta medborgarna skötas på nya sätt? Kan vardagen på ett äldreboende förändras?
Boken riktar sig främst till universitets- och högskolestuderande inom vård och omsorg, medicin, socialt arbete och vårdsociologi. Den är även relevant för yrkesverksamma och andra med intresse för gerontologi, sociologi, etnologi, socialantropologi, socialpsykologi och studier av välfärdsinstitutioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt och vanmakt på äldreboenden
  2. +
  3. Omvårdnad & äldre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad & äldre av Kerstin Blomqvist, Anna-Karin Edberg, Marie Ernsth Bravell, Helle Wijk (häftad).

Köp båda 2 för 775 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna