Den suicidnära patienten : värdering och hantering av suicidrisk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2012-03-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
270 g
SAB
Dokc,Vl
ISBN
9789144072852

Den suicidnära patienten : värdering och hantering av suicidrisk

Häftad,  Svenska, 2012-03-23
400
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Suicidtankar är inte ovanligt hos människor som har personliga problem eller psykiska besvär. Risken för att patienten tar sitt liv är ett problem som är aktuellt i flera vårdsituationer och särskilt inom psykiatrin. Att bedöma eller stödja en person som överväger självmord är en svår och oerhört betydelsefull uppgift. Syftet med boken Den suicidnära patienten är att ge bättre förutsättningar för mötet med patienten, samt att ge kunskaper om hur man bedömer och hanterar suicidrisk på kortare eller längre sikt.
Den suicidnära patienten ger en beskrivning av tillstånd och andra faktorer som bidrar till en ökad risk för självmord och hur man bedömer risken. Författarna ger även förslag på hur man initialt kan hantera denna risk. Därefter diskuteras tvångs- och slutenvård samt öppenvård och uppföljning. Slutligen behandlas uppföljning och stöd till personal och närstående efter ett självmord.
Boken riktar sig till flera yrkeskategorier inom psykiatri och primärvård, men också till studenter inom utbildningar till läkare, sjuksköterska, psykolog och kurator. Blivande och färdiga specialister i psykiatri kan använda boken i den egna arbetssituationen, och personer med ansvar för fortbildning har nytta av den som referens vid utbildning av personal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den suicidnära patienten : värdering och hantering av suicidrisk
  2. +
  3. Suicidala patienter : en klinisk handbok för bedömning och behandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Suicidala patienter : en klinisk handbok för be... av John A Chiles, Kirk D Strosahl, Laura Weiss Roberts (häftad).

Köp båda 2 för 889 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »