Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2012-08-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
700 g
SAB
615.82,Vma
ISBN
9789144073217
Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska perspektiv (häftad)

Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska perspektiv

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-08-27
699
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ohälsa kan spegla en människas hela livssituation och symtom är ofta ett uttryck för bristen på begriplighet, hanterbarhet och mening. Bristande kroppstillit och främlingskap inför den egna kroppen kan ses vid all form av sjukdom.
Kroppen förstås som meningsbärare och därmed blir helhetsperspektivet en förutsättning för behandling och tillfrisknande. Tjugo erfarna sjukgymnaster belyser i boken den holistiskt orienterade sjukgymnastiken baserad på modern forskning. Den levda kroppen är utgångspunkt i behandlingen. Centralt är interaktionen och det kroppsnära mötet mellan sjukgymnast och patient, vars egna resurser tillvaratas.
Boken består av flera delar med teoretiska förståelsemodeller och konkreta sjukgymnastiska arbetssätt. Den röda tråden i boken är kroppens mening, kroppstillit, affekt och kroppsmedvetenhet. Övriga teman som belyses är mentaliseringsförmåga, autonom reglering, senso motoriskt lärande, fysisk aktivitet, acceptans och kroppsligt för ankrad närvaro i nuet. Metoderna Basal Kroppskännedom och psykomotorisk fysioterapi presenteras. Exempel ges på hur helhetssyn kan tillämpas vid långvarig smärta, psykiskt trauma, kronisk mag- tarmsjukdom, lårbensamputation, ångest och psykotiska tillstånd.
Boken vänder sig till studenter på högskolenivå inom vårdsektorn (främst sjukgymnaster/fysioterapeuter men även arbetsterapeuter, läkare, psykologer, socionomer/kuratorer och sjuksköterskor) både på grund- och avancerad nivå, samt till kliniskt verksamma inom vård och rehabilitering samt den intresserade allmänheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska perspektiv
 2. +
 3. Basal Kroppskännedom : den levda kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Basal Kroppskännedom : den levda kroppen av Amanda Lundvik Gyllensten, Kent Skoglund, Inger Wulf (häftad).

Köp båda 2 för 1003 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska perspektiv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och välskriven
  irisk (bobytes65), 7 december 2015

  Boken var svår att lägga ifrån sig eftersom nästan alla kapitel var så intressanta och välskrivna. Lånade boken först men köpte ett eget exemplar för att fritt kunna stryka under och göra hundöron. Jag rekommenderar boken till alla som jobbar med människor, inte bara sjukgymnaster/fysioterapeuter.

 2. En väldigt bra bok om man vill försöka förstå och...
  Erika, 28 maj 2013

  En väldigt bra bok om man vill försöka förstå och sätta sig in i hur patienter kan må och hur man som sjukgymnast kan hjälpa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Att lära och utvecklas i sin profession

  Gabriele Biguet, Ingrid Lindquist, Cathrin Martin, Anna Pettersson

  Grundutbildningen utgör inträdesbiljetten till ett yrke. Kontinuerligt lärande under hela yrkeslivet är avgörande för att möta framtida förändringar och krav i hälso- och sjukvården. Att lära och utvecklas i sin profession innehåller praktiska ver...