Beroendetillstånd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2011-08-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
260 x 215 x 22 mm
Vikt
1060 g
SAB
Vln
ISBN
9789144073361

Beroendetillstånd

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-08-18

Slutsåld

I den här boken beskriver författaren utifrån sin rika erfarenhet beroendesjukdomarnas kliniska yttringar, försöker göra dessa begripliga genom att redogöra för deras underliggande mekanismer i nervsystemet och ger samtidigt handfasta anvisningar för klinisk diagnostik och behandling. Innehållet präglas av ett starkt engagemang för patientgruppen och lika delar tro på evidensbaserade strategier och respekt för patienten. Denna nya upplaga är till stora delar omskriven för att avspegla beroendefältets utveckling och ny kunskap som har tillkommit.

Samtidigt som boken ges ut diskuteras relativt omfattande förändringar i tvångsvårdslagstiftningen, i huvudmannaskap samt ansvarsfördelning vad gäller vård av personer med beroendeproblem. Kapitlet "Samhällets regelverk" läggs därför fritt ut på Internet och kommer att uppdateras för att visa förändringarna. Kapitlet finns under länken Regelverk.

Boken lämpar sig för läkare, sjuksköterskor och andra kategorier av vårdgivare som arbetar med beroendepatienter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Beroendetillstånd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok om beroendetillstånd. Spänner över ett stort...
    Cece, 7 maj 2013

    Bra bok om beroendetillstånd. Spänner över ett stort område och tar upp det viktigaste. Den är lättläst och intressant. Boken är informell, meningsuppbyggnad och grammatik verkar inte vara av största prioritet utan är mer i samtalsskrift. Både för- och nackdelar, det känns inte lika tungt, men ibland hakar jag upp mig på språkanvändningen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Markus Heilig