Graviditet, hälsa och träning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2011-10-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
618.24,Vgaba
ISBN
9789144073422
Graviditet, hälsa och träning (häftad)

Graviditet, hälsa och träning

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2011-10-21
249
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken tar upp anatomiska och fysiologiska anpassningar av kroppen under och efter graviditeten, och hur olika graviditetsrelaterade besvär kan förebyggas och behandlas med fysisk aktivitet och träning. Traditionellt har kvinnor avråtts från fysisk aktivitet och träning under och efter graviditeten, men riktlinjerna för träning har snabbt förändrats och blivit mindre restriktiva. Nu diskuteras snarare alla fördelar med att vara fysiskt aktiv, precis som hos övriga befolkningen. Information om kost, alkohol och tobak ges rutinmässigt till alla blivande föräldrar men information kring fysisk aktivitet och träning är ännu inte lika självklar. Vidare är övervikt och fetma ett ökande problem i samhället, så även hos gravida kvinnor. Detta problem belyses i boken. Boken vänder sig till alla yrkesgrupper som arbetar med gravida kvinnor. Men även andra intresserade kan dra nytta av boken då den innehåller praktiska övningar och tips för vanliga problem såsom graviditetsrelaterade länd- och bäckenbesvär och inkontinens. Författarnas förhoppning är att öka kunskapen inom detta viktiga område och efterlyser ett utökat tvärprofessionellt samarbete mellan olika yrkesprofessioner inom mödrahälsovården där till exempel barnmorska, dietist, läkare, sjukgymnast och uroterapeut bör ingå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Graviditet, hälsa och träning
 2. +
 3. Obstetrik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Obstetrik av Henrik Hagberg, Karel Marsál, Magnus Westgren (inbunden).

Köp båda 2 för 1178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Graviditet, hälsa och träning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fackmannamässig bok
  Anna Karlsson, 6 oktober 2020

  Trodde boken skulle innehålla mer konkreta tips, övningar etc. Tror den är riktigt bra för barnmorskor och liknande men lite för fackmannamässig för någon som söker mer generella tips.

 2. Eftersom jag inte har hittat någon bok med övningar...
  Myggan, 19 augusti 2013

  Eftersom jag inte har hittat någon bok med övningar utan redskap man kan göra själv hemma (eller byta ut övningar på sitt vanliga gympapass mot) - som jag egentligen skulle vilja ha - så är det här den bästa boken om graviditet och träning jag har läst så här långt. Boken riktar sig mot barnmorskor och det gör att all information om hälsa och träning är mycket detaljerad, och det gillar jag! Ändå är boken inte svårläst. Det enda jag har emot boken är att den liksom varnar för att träna under ... Läs hela recensionen

 3. Fler o fler efterfrågar råd angående träning både före...
  Cajo, 4 juni 2013

  Fler o fler efterfrågar råd angående träning både före o efter graviditet. Boken har bra lättläst information och tydliga bilder. Lämpar sig för såväl sjukvårdspersonal som för den gravida kvinnan.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Vänta barn (lättläst)

  Ulla Björklund, Hanne Fjellvang, Susanne Åhlund

  Att vänta barn är ofta en tid av spänning, glädje och förväntan. Samtidigt är det en tid av stor förändring - både kroppsligt och känslomässigt. På lättläst och tillgänglig svenska får du svar på frågor kring graviditet, förlossning och den första...