Varför religionsvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2012-01-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
200 x 130 x 8 mm
Vikt
240 g
SAB
Cm
ISBN
9789144073507
Varför religionsvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter (häftad)

Varför religionsvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-01-10
256
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken är en överskådlig och resonerande introduktion till religionsvetenskap. Här ges en inblick i ämnets framväxt och dess viktigaste innehåll. Grundläggande begrepp och tumregler presenteras och frågor om religionsvetenskapens nytta och nöje tacklas. Författaren ger insikter i hur fenomenet religion bör analyseras och behandlas och vill förmedla en aning om den bredd och det djup som ämnet rymmer. Tyngdpunkten ligger på ämnets frågeställningar och hur man från den första undran rör sig över metodval och materialinsamling till teoretiserandets och jämförelsens höjder.
Föreställningar runt gudar och demoner, religiösa ritualer och institutioner har i alla tider försökt ge stadga åt människors förhoppningar och undantränga deras oro. Genom hela mänsklighetens kulturhistoria löper föreställningen om existensen av en gudomlig och demonisk dimension. Genom världshistorien har allt kulturellt - klädkoder, politiska system, existentiella svårigheter, konst - varit religiöst. Vill man förstå människan måste man förstå den religiösa människan.
Boken är främst avsedd för nybörjarstudenter i religionsvetenskap och angränsande ämnen vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför religionsvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter
 2. +
 3. Antikens religioner : Mellanösterns och Medelhavsområdets religioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Antikens religioner : Mellanösterns och Medelha... av Ingvild S Gilhus, Einar Thomassen (häftad).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Varför religionsvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En lättfattlig och klart läsvärd introduktion. Det är...
  Tobias Serenitate (Växjö), 7 oktober 2013

  En lättfattlig och klart läsvärd introduktion. Det är en introduktionsbok som ger en bra grund för vidare studier i/inom religionsvetenskap.

 2. Överskådlig, ibland lite provocerande men framför allt...

  Överskådlig, ibland lite provocerande men framför allt tankeväckande! Mycket läsvärd! Kräver inga förkunskaper utan är just en introduktion och en inbjudan att fortsätta med lektyr i ämnet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Arvidsson