Att utveckla anhörigstöd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2013-11-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 9 mm
Vikt
298 g
SAB
Ohf,361
ISBN
9789144073552
Att utveckla anhörigstöd (häftad)

Att utveckla anhörigstöd

Häftad Svenska, 2013-11-27
315
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vilka är de personer som stöttar och vårdar en närstående, vilket stöd efterfrågar de och vad kan samhället och den enskilda arbetsplatsen erbjuda? Vilken värdegrund styr bilden av de anhöriga - ses de som en värdefull resurs eller är de en belastning i arbetet kring den närstående?
Ett sätt att uppfylla målen med gällande lagstiftning är att arbetsplatserna ska formulera rutiner för hur de ska stötta och samarbeta med anhöriga i det dagliga arbetet. Boken ger praktiska verktyg för hur man steg för steg, med de anhöriga själva som sakkunniga, kan utveckla arbetsplatsens anhörigstöd. Författaren beskriver den anhörigvänliga arbetsplatsen och ger ett konkret förslag till hur rutiner för anhörigstöd och anhörigsamverkan kan tas fram. Innehållet presenteras på ett lättillgängligt sätt och läsaren får många fallbeskrivningar och förslag till diskussionsämnen att utgå ifrån.
Att utveckla anhörigstöd vänder sig till arbetsgrupper/verksamheter inom vård och omsorg samt socialtjänst som vill utveckla arbetsplatsens anhörigstöd. Utvecklingsarbetet föreslås ske genom att arbetsgruppen möts vid ett antal reflektionsträffar kring bokens innehåll. Boken vänder sig både till baspersonal och ledare, och den kan dessutom utgöra ett handfast verktyg för anhörigombud och anhörigkonsulenter som utbildar och handleder arbetsgrupper inom området anhörigstöd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att utveckla anhörigstöd
  2. +
  3. Socialt arbete som evidensbaserad praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialt arbete som evidensbaserad praktik av Kajsa Svanevie (häftad).

Köp båda 2 för 744 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Matheny