Active Reading B (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2011-06-21
Upplaga
2
Förlag
Adastra Läromedel
Dimensioner
258 x 185 x 5 mm
Vikt
200 g
SAB
Fe
ISBN
9789144073873
Active Reading B (häftad)

Active Reading B

Häftad Svenska, 2011-06-21
106
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Active Reading vägleder eleven till att bli en aktiv läsare - en som behärskar både att söka fakta och att reflektera och dra slutsatser. På detta vis hjälper Active Reading eleven att förbättra läsförståelsen och att utöka sitt engelska ordförråd. Eleven får tillgång till ljudfiler till alla bokens texter som ett extra stöd till läsningen. 

New Words

Active Reading består av 30 fristående kapitel. Varje kapitel inleds med en kortare berättelse. Där möter eleven en del ord som troligen är nya för eleven. Tanken är att eleven ska tillägna sig nya ord på ett lättsamt sätt genom att ordens betydelse ofta framgår av sammanhanget.

I övningen New Words gäller det att sätta in fyra ord som alla förekommit i texten i helt nya meningar. Eleven skriver meningarna i ett separat skrivhäfte - Active Reading är inte någon förbrukningsbok.

Main Idea

Den första läsförståelsefrågan tränar översiktsläsning och visar om eleven förstått vad berättelsen handlar om i stora drag. Av fyra alternativ ska eleven välja det som bäst beskriver vad texten handlar om.

Reading Questions

Under rubriken Reading Questions finns till varje text tre läsförståelsefrågor. Ibland står svaret på frågan klart och tydligt i texten, ibland måste man dra slutsatser av den information som texten ger och läsa mellan raderna.

Write It!

Sist i varje kapitel finns fyra ord som alla förekommit i texten samt fyra bilder som illustrerar orden. Eleven ska där para ihop rätt ord med rätt bild och skriva ordet.

Alla texter inlästa

Eleven får tillgång till alla bokens texter inlästa i form av ljudfiler. Ljudfilerna aktiveras med koden som finns i boken. Koden är aktiv i 4 år och kan ärvas mellan elever. 

Active Reading A, B, C

I A-boken och B-boken är tempusformen i allmänhet presens, medan C-bokens texter oftast står i preteritum (imperfekt).

Alla kapitel är fristående, men den som gör kapitlen i ordning upptäcker att ord som man tillägnar sig i ett kapitel många gånger återkommer i senare kapitel. På så vis får eleven automatiskt en repetition av orden.

Längst bak i boken finns en ordlista till varje kapitel.

Till Active Reading A - C finns ett separat häfte med facit till alla tre böckerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Active Reading B
  2. +
  3. Active Reading C

De som köpt den här boken har ofta också köpt Active Reading C av Casey Malarcher (häftad).

Köp båda 2 för 212 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Active Reading B