Klinisk immunologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2012-05-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
van Hage, Marianne (förf.) / Skattum, Lillemor (förf.) / Skogh, Thomas (förf.) / Winqvist, Ola (förf.) / Truedsson, Lennart (red.)
Dimensioner
250 x 175 x 17 mm
Vikt
660 g
SAB
Vad,616.079
ISBN
9789144074269
Klinisk immunologi (häftad)

Klinisk immunologi

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-05-23
467
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 17 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Denna bok innehåller en samlad beskrivning av analyser som utförs vid klinisk-immunologiska laboratorier inom sjukvården i Sverige. De stora analysgrupperna utgörs här av allergianalyser, autoantikroppsanalyser, immunglobulinanalyser, analyser av immun celler, komplementanalyser och cytokinanalyser. Dessa analysgrupper beskrivs detaljerat för att ge allmän bakgrund till deras tillkomst och betydelse inom diagnostisk verksamhet. För de enskilda analyserna anges indikation, provtyp, analysmetod, svarsutformning och bedömning av analysresultat. Dessutom finns kapitel som ger översikt av immunsystemet och som beskriver immunbrist, immunologiska sjukdomar, immunologiska analysmetoder och laboratorieundersökningar. Analyserna och tolkningen av resultaten är det centrala i framställningen. Övriga delar av boken ger kompletterande bakgrundsinformation. Avsikten med boken är att tillgodose behovet av en aktuell och samlad beskrivning av de immunologiska analyser som används inom sjukvården, något som inte täcks av läroböcker i immunologi eller annan medicinsk litteratur.

Boken vänder sig i första hand till personal inom klinisk verksamhet där sjukdomar som är orsakade av eller förknippade med immunologiska reaktioner eller immunbrist handläggs, i praktiken stora delar av all klinisk verksamhet. Målet är att boken där också ska kunna fungera som en uppslagsbok. Förhoppningen är att boken dessutom ska kunna vara ett värdefullt komplement till läroböcker för studenter vid läkarprogrammet, biomedicinar- och BMA-utbildningarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klinisk immunologi
  2. +
  3. Grundläggande immunologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundläggande immunologi av Henrik Brändén, Jan Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 964 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Klinisk immunologi