Hot och våld i arbetslivet - minska de negativa konsekvenserna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2012-07-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789144074399
Hot och våld i arbetslivet - minska de negativa konsekvenserna (häftad)

Hot och våld i arbetslivet - minska de negativa konsekvenserna

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-07-21
363
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hot och våld i arbetslivet utgör oerhört komplexa situationer. Hur hanterar man dessa på bästa sätt och hur kan man träna för att kunna möta framtida hot- och våldssituationer? Det har länge saknats en bok som i ett sammanhang hanterar de olika faktorer som en utsatt person styrs av, är utsatt för och har att hantera. Olov Larssons och Mikael Lindgrens Hot och våld i arbetslivet - minska de negativa konsekvenserna fyller tomrummet.
Författarna beskriver en mångfald av de påverkande faktorerna i hotsituationer och hur dessa interagerar med varandra. Hot förklaras ur ett flertal perspektiv - från den juridiska synen till hur hot kan ses och hanteras som konfliktsituationer. Rädsla, stress och mentala processer som förekommer i situationer av hot och våld är andra områden som behandlas. Dessutom beskrivs hur utbildning och träning kan läggas upp för att framtida hotsituationer ska kunna hanteras.
Boken är pedagogiskt tilltalande och det finns en logisk sekvens mellan kapitlen. Varje kapitel har en tydlig struktur med inledande syfte och reflektionsfrågor och det ges ett flertal realistiska fallbeskrivningar.
Hot och våld i arbetslivet lämpar sig för såväl studier på högskolenivå som i annan kursverksamhet. Boken är även användbar för yrkesverksamma inom människohjälpande yrken. Den kan med fördel dessutom läsas av var och en som bättre vill förstå sig på hot och våld, företeelser som tyvärr har blivit allt vanligare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hot och våld i arbetslivet - minska de negativa konsekvenserna
  2. +
  3. Vittnespsykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vittnespsykologi av Pär Anders Granhag (häftad).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »