Vetenskapliga tankeverktyg : till grund för akademiska studier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2012-08-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Backman, Ylva (förf.), Gardelli, Viktor (förf.) / Persson, Anders (förf.) / Persson, Anders (förf.)
Dimensioner
222 x 155 x 21 mm
Vikt
579 g
SAB
Dd,100
ISBN
9789144074702
Vetenskapliga tankeverktyg : till grund för akademiska studier (häftad)

Vetenskapliga tankeverktyg : till grund för akademiska studier

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2012-08-24
400
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I princip alla vetenskapliga studier vid universitet och högskola kräver kunskaper och färdigheter inom kritiskt tänkande, etik, kunskapsteori, vetenskapsteori, metodteori och vetenskapligt skrivande. Denna bok ger en introduktion till dessa områden.

Författarna vägleder läsaren till att upptäcka det intressanta, begripliga och samtidigt problemfyllda med frågor som: Vad är kunskap? Vad skiljer vetenskap från annat? Hur samlar man in data? Hur ska man förhålla sig till källor? Vilka metoder leder till tillförlitliga slutsatser? Var går gränsen för vad man får göra inom forskning? Hur argumenterar och skriver man vetenskapligt?

Genom hela boken finns övningar, exempel och förslag till vidare läsning. På bokens webbplats finns ytterligare material för att underlätta och fördjupa lärandet av bokens innehåll. Vetenskapliga tankeverktyg - till grund för akademiska studier vänder sig till studenter inom alla akademiska områden. Den kan användas vid introducerande moment i utbildningar eller som resurs vid skrivande av rapporter, uppsatser och examensarbeten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vetenskapliga tankeverktyg : till grund för akademiska studier
 2. +
 3. Att skriva en bra uppsats

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skriva en bra uppsats av Lotte Rienecker, Peter Stray Jørgensen (häftad).

Köp båda 2 för 748 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vetenskapliga tankeverktyg : till grund för akademiska studier. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Introduktion
  malin, 10 mars 2017

  Som en introduktion i ämnet akademisk läsning är den säkert bra men jag hade uppfattat att den var på en helt annan nivå och blev besviken på hur mycket allt förklarades allt för mycket

 2. Rekommenderas varmt!
  Student, 13 mars 2014

  Väldigt bra! Bra upplägg, bra beskrivningar, bra exempel - väldigt bra bok helt enkelt! Det känns att den är skriven till dem som vill utöka sin kunskap inom området. Rekommenderas!

 3. Den är skriven på ett bra och pedagogiskt sätt och...
  Tommy Bergström, 13 maj 2013

  Den är skriven på ett bra och pedagogiskt sätt och skribenterna är nära hur man själv som student tänker. De skriver om olika saker som brukar vara svårt att förstå och förklarade dem på ett lättsamt sätt, genom att använda ett vardagligt språk ibland och förklarade begrepp med "och?" och "varför?" t ex och det gör det lätt att relatera saker man redan vet med sådant man inte vet inom vetenskap och filosofi. Att köpa boken är en bra investering enligt mig.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Vetenskapliga tankeverktyg : till grund f...