Juridik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2012-02-16
Upplaga
23
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
470 g
SAB
Okb
ISBN
9789144074740
Juridik (häftad)

Juridik

Häftad Svenska, 2012-02-16
529
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Juridik - personförsäkring ger dels en översikt över de lagar och bestämmelser som reglerar livförsäkringsbolagens verksamhet, dels en redogörelse för de regler som gäller för försäkringsavtal. Innehållet i ett försäkringsavtal har betydelse inte bara för parterna i avtalet, utan ofta även för andra, t.ex. förmånstagare och panthavare. Det är därför viktigt med en god kunskap om gällande regelsystem, så att inte syftet med avtalet förfelas eller rättsförluster uppstår.

Boken tar också upp de familjerättsliga reglerna i framför allt äktenskapsbalken, ärvdabalken och föräldrabalken, som är nödvändiga att känna till för att kunna göra en analys av frågan om det i olika situationer finns behov av försäkring.

Dessutom behandlas individuellt pensionssparande, försäkrings förmedling (inklusive s.k. sidoverksamhet), distansförsäljning av finansiella tjänster, finansiell rådgivning till konsumenter och reglerna om penningtvätt.

Juridik - personförsäkring ingår i Bank & Försäkring - IFU som är titlar vilka Studentlitteratur ger ut i samarbete med IFL vid Handelshögskolan i Stockholm - IFU.

Tjugotredje upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Försäkringsförmedling

    Tom Riese

    I denna bok redogör Tom Riese för det offentliga regelverk som styr försäkringsförmedling och för de riktlinjer som Finansinspektionen har ställt. Boken behandlar lagen om försäkringsförmedling (SFS 2005:405) och förordningen om försäkringsförmedl...

Bloggat om Juridik