Textens mening och makt : metodbok i samhällsvetenskaplig text- och diskursa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
2012-08-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Robertson, Alexa (förf.) / Bergström, Göran (red.) / Bergström, Göran (red.) / Boréus, Kristina (red.) / Boréus, Kristina (red.)
Dimensioner
230 x 155 x 25 mm
Vikt
980 g
SAB
O:dd,F.064
ISBN
9789144074764

Textens mening och makt : metodbok i samhällsvetenskaplig text- och diskursa

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2012-08-14
415 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I moderna samhällen flödar texter och bilder. De är resultat av kommunikation mellan individer och grupper. Men de är också centrala för hur vi förstår och agerar i samhället. Därför måste den som studerar samhället kunna analysera bildens och textens mening och makt. I boken får man som läsare insikt i vad som utmärker olika textanalytiska inriktningar, hur de kan användas, samt hur de kan relateras till överväganden av samhälls- och vetenskapsteoretisk karaktär.

I denna tredje utvidgade och aktualiserade upplaga visas hur man kan analysera texter och bilder utifrån följande inriktningar:

* innehållsanalys

* argumentationsanalys

* idé- och ideologianalys

* begreppshistoria

* narrativanalys

* analys av metaforer, grammatik och ordval

* visuell textanalys

* diskursanalys

Varje inriktning ges en teoretisk bakgrund, men boken är framför allt inriktad på hur man gör. Konkreta och detaljerade exempel hämtade ur aktuell forskning, liksom övningsuppgifter med utarbetade förslag till lösningar, åtföljer varje inriktning. I boken behandlas även frågor om tolkning. Boken vänder sig till samhällsvetare och humanister med intresse för text- och diskursanalys, framför allt studenter och forskarstuderande vid universitet och högskolor.

Tredje upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Textens mening och makt : metodbok i samhällsvetenskaplig text- och diskursa
  2. +
  3. Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, individ och marknad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, ... av Peter Esaiasson, Mikael Gilljam, Henrik Oscarsson, Ann Towns, Lena Wängnerud (häftad).

Köp båda 2 för 969 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Textens mening och makt : metodbok i samhällsvetenskaplig text- och diskursa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Något avancerad
    Sara Gommel (Värmdö), 26 maj 2016

    Boken innehåller mycket - allt man kan behöva för att analysera en text. Däremot finner jag bokens beskrivningar något avancerade och inte så grundläggande som man kanske skulle önskat. Boken är absolut ett bra komplement till en mer grundläggande bok (framförallt om man vill studera diskursanalys) om man avser vara mer avancerad i sitt språk och analyserande.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Textens mening och makt : metodbok i samh...