Islam och politik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2011-10-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Björkman, Nina (förf.) / Bäckelie, Jonatan (förf.) / Damgaard Andersen, Mads (förf.) / Demker, Marie (förf.) / Fazlhashemi, Mohammad (förf.) / Gardell, Mattias (förf.) / Halldén, Philip (förf.) / Hassan, Hamdi (förf.) / Karlsson, Marcus (förf.) / Stjernholm, Simon (förf.)
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
297.272,Cmdd.08
ISBN
9789144074795
Islam och politik (häftad)

Islam och politik

Häftad Svenska, 2011-10-31
331
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Religion och politik utgör ett spänningsfält som under det senaste decenniet återupptäckts och fått liv både i samhällsutveckling och debatt. Religion har alltid påverkat människors politiska liv, men inte alltid uppmärksammats tillräckligt mycket för att vi ska förstå hur.

I boken presenteras hur islam har använts i politiska sammanhang, både i historisk tid och nutid. Författarna visar hur uttolkare av islam påverkats av det sammanhang de befunnit sig i och hur kontexten har influerat deras politiska engagemang.

Ämnen som tas upp är exempelvis det Muslimska brödraskapets tolkningar och handlingar samt konflikter om tolkningsauktoritet. Här är en central fråga synen på "den andre". Ett annat ämne är hur religiösa symboler ändrar mening i nya kontexter.

Boken är främst avsedd för studenter i religionsvetenskapliga ämnen vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Islam och politik
  2. +
  3. Islam : en religionsvetenskaplig introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Islam : en religionsvetenskaplig introduktion av Susanne Olsson, Simon Sorgenfrei (häftad).

Köp båda 2 för 692 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Islam och politik