Förskolebarnets mänskliga rättigheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2011-12-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
226 x 158 x 12 mm
Vikt
388 g
SAB
341.48572,Oc.01,Em.01
ISBN
9789144075051
Förskolebarnets mänskliga rättigheter (häftad)

Förskolebarnets mänskliga rättigheter

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2011-12-01
296
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken handlar om hur barnets mänskliga rättigheter ska kunna garanteras i förskolan och vilka konsekvenser det får för både personal och föräldrar. Utgångspunkten är FN:s barnkonvention, liksom svensk lagstiftning och läroplanen för förskolan.

 

Författaren klargör sambandet mellan utveckling, behov och rättigheter. De viktigaste principerna i barnkonventionen får stort utrymme: principen om barnets bästa, alla barns lika rätt och barnets rätt att få komma till tals. Men också barnets rätt till privatliv och åsiktsfrihet liksom rätten till lek och kultur behandlas.

Allt åskådliggörs genom talrika exempel från en avdelning på förskolan Vilda skogen, där läsaren får lära känna både barn, föräldrar och personal i vardagliga situationer som beskrivs och kommenteras. Ambitionen är att visa hur ett barnrättstänkande kan gestaltas i det dagliga arbetet och umgänget med barnen - och vilka dilemman som då kan uppstå.

Boken vänder sig i första hand till studenter på grundläggande utbildning för arbete i förskolan, påbyggnadsutbildningar och rektorsutbildning. Den är också en viktig källa till kunskap för verksamma förskollärare och förskolechefer liksom för intresserade föräldrar, politiker och personal inom barnhälsovård och socialtjänst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förskolebarnets mänskliga rättigheter
 2. +
 3. Demokrati i förskolan : fokus på barns samspel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demokrati i förskolan : fokus på barns samspel av Rauni Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Förskolebarnets mänskliga rättigheter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok för alla som är intresserade av barn.
  Eva Olofsson, 25 maj 2015

  Har barn samma rättigheter som vuxna? Ska/vill/kan vi ge barn mänskliga rättigheter, är de tillräckligt mogna för att förstå och använda sina rättigheter. Är vi vuxna tillräckligt mogna för att ge våra barn mänskliga rättigheter? Boken tar upp intressanta diskussioner och dilemman som vi vuxna måste fundera över och ta ställning till både privat men framför allt vi som arbetar med förskolebarn.

 2. Denna borde alla läsa!
  Lina, 20 april 2015

  Äntligen var det kul att läsa kurslitteratur! När man sitter och läser så fortsätter man bara för att det är så intressant, denna borde alla som rör sig i förskolan läsa för att detta är något man mÅste veta om! Barns rättigheter i förskolan är väldigt viktigt!

 3. Förskolebarnets mänskliga rättigheter
  Agneta Bülow, 2 mars 2015

  Har läst hela boken, den är bra och lättläst förutom att när barnläkaren skriver sina böcker hoppar han för mycket i kapitlen om olika teorier vad som har hänt i någon speciell situation med något barn detta har jag lite svårt för när jag läser en bok, vill ha det mer sammanhängande i berättelsen eller i historien.

 4. Jag tyckte boken var lättläst och intressant....
  Heidi Nilsson, 16 oktober 2013

  Jag tyckte boken var lättläst och intressant. Innehållet var tydligt skrivet med ord som " vanliga" människor förstår. Jag hade svårt att lägga ifrån mig den, så jag streckläste den.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Förskolebarnets mänskliga rättigheter