Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2012-08-17
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 18 mm
Vikt
500 g
SAB
519.2,519.5,Thi,Oi:dd
ISBN
9789144075242
Praktisk statistik (inbunden)

Praktisk statistik

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2012-08-17
410
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alla är vi statistikkonsumenter!
Den som tvivlar behöver bara bläddra i en tidning för att bli övertygad. Idag när detta skrivs får vi veta att pojkar som har idrott i skolan varje dag får högre betyg och att fibrer i maten ger bra skydd mot hjärt-kärlsjukdomar, speciellt för kvinnor. På kultursidan (!) läser vi att dagens medianmänniska är 28 år, kines och tjänar runt 80 000 kronor per år och på en annan sida refereras och kommenteras den
senaste partisympatiundersökningen. För att nu inte tala om ekonomi- och sportsidorna. Men, kan man lita på statistiken? Hur läser man tabeller och diagram? Hur analyserar man sambandet mellan kost och cancer? Hur mäter man inflationen? Hur gör man befolkningsprognoser?

Svaren på dessa och många andra frågor finns i den här boken. Utan krånglig matematik visar författarna hur man samlar in, presenterar och tolkar statistik. Med praktiska exempel förklaras de statistiska begreppen och samtidigt får läsaren ett grundläggande statistiskt ordförråd och en bred statistisk allmänbildning.

Boken har under många år använts på introducerande kurser i statistik och också i andra ämnen där statistik spelar en viktig roll. Den har också visat sig fungera väl för personer som på egen hand vill utforska statistikens mysterier.
Statistik upplevs av många som svårt och tråkigt. Med denna bok visar författarna ännu en gång att statistik kan vara både lätt och roligt.
Fjärde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk statistik
  2. +
  3. Statistisk dataanalys

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statistisk dataanalys av Svante Körner, Lars Wahlgren (häftad).

Köp båda 2 för 937 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna