Projektmodellen LIPS (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2011-08-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
250 x 175 x 12 mm
Vikt
200 g
SAB
658.404,Qbaaj
ISBN
9789144075259

Projektmodellen LIPS

Inbunden,  Svenska, 2011-08-24
347
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Projektmodellen LIPS är ett praktiskt verktyg som leder till framgångsrika och effektiva projekt. LIPS kan utläsas antingen som Lätt Interaktiv Projekt Styrning eller LInköpings ProjektStyrningsmodell och är resultatet av erfarenheter från både industrin och projektkurser vid universitetet i Linköping. LIPS togs fram som en följd av deltagandet i det så kallade CDIO-projektet och har sedan tio år använts för att styra och examinera mer än tusen projekt vid Linköpings universitet.
LIPS-modellen innehåller enkla verktyg i form av regler, instruktioner och mallar. Den är baserad på industriella modeller, men har anpassats för att driva projekt i undervisningssituationer eller i mindre industriella projekt. Samtliga projektdokument som beskrivs i boken kan laddas ner på bokens digitala material för direkt användning i den egna verksamheten. Därmed besparas läsare, lärare och projektledare den tid som krävs för att utveckla och granska exempelviskravspecifikation, projektplan, tidplan, statusrapport, mötesprotokoll och efterstudie.
Modellen är skalbar och kan användas i såväl enklare projektarbeteni gymnasieskolan som i större projekt och examensarbeten på högskolan. LIPS har även använts för industriella projekt och examinationav ingenjörsmässiga färdigheter, i exempelvis planering, resurshantering, tidsuppskattning, dokumentation och kommunikation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Projektmodellen LIPS
 2. +
 3. Byggnadsvård : fönster och dörrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsvård : fönster och dörrar av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 596 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Hela folkets båt : hur två av världens mest kända segelbåtar skapades

  Tomas Svensson, Sture Sundén

  Hur kunde Folkbåten nå en sådan upphöjd position och hur gick det till vid tillkomsten? Båten var ju tänkt som nordisk men blev lika ursvensk som internationell och spridd långt utanför landets gränser. Först nu - snart 80 år efter Folkbåtens till...

 • Grundlegende Techniken am Schlagzeug

  Tomas Svensson

  Diplomarbeit aus dem Jahr 2006 im Fachbereich Musikwissenschaft, Note: 1,7, Universitt der Knste Berlin (Jazz Institut Berlin), 14 Quellen im Literaturverzeichnis, Sprache: Deutsch, Abstract: Das Drumset ist im Verhltnis zu anderen Instrumenten no...