Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2013-12-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
251 x 213 x 32 mm
Vikt
1381 g
SAB
Vf,617
ISBN
9789144075570

Akut kirurgi : med traumatologi

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-12-20
780
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Akut kirurgi utgör en stor del av den kirurgiska verksamheten och spänner från att ta hand om patienter på akutmottagningen till akuta operationer av patienter med livshotande skador, inre blödningar eller infektioner. När nu andra utökade upplagan av denna bok kommer ut är det fortfarande den enda bok på svenska som täcker in detta vida spektrum. Målsättningen är att ge handledning i diagnostik och behandling av patienter med akuta kirurgiska sjukdomar och skador.
Boken består av två huvuddelar: trauma och akuta kirurgiska sjukdomar. Traumadelen omfattar det initiala omhändertagandet av svårt skadade patienter där man utgår från ATLS-konceptet, men även handläggning av skador med fokus på de olika organsystemen samt omhändertagande av patienter med brännskador samt hypotermi och kylskador. Akuta kirurgiska sjukdomar domineras av akut buk, men omfattar dessutom bland annat handläggning av akuta tillstånd som gastrointestinal blödning, proktologi, kärlkirurgi och urologi.
Denna handbok i akut kirurgi vänder sig framför allt till kirurger under utbildning, men torde även vara av intresse för läkare inom angränsande specialiteter och inom primärvården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Akut kirurgi : med traumatologi
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 879 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Akut kirurgi : med traumatologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Suverän
  Olaus, 2 oktober 2015

  Rejält lyft från tidigare upplagor. Välredigerad, estetiskt tilltalande, många tydliga illustrationer och vettig ingångspunkt till akut kirurgi. Fokus på överblick framför det allra, allra senaste och mest komplicerade.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Akut buk : diagnostik och behandling av akut buksmärta

  Lars-Erik Hansson

  Akut buk kommer nu ut i sin andra utökade upplaga och borde ha förutsättningar att bli ett standardverk för de inom sjukvården som handlägger patienter med akut buksmärta. Boken ger en solid redovisning av ämnesområdet och saknar inte bara direkta...

 • Stockholm : örlogsstaden

  Magnus Anderberg, Richard Areschoug, Carl Olof Cederlund, Tommy Dahlström, Lars-Erik Hansson

  En stor och rikt illustrerad bok som guidar till Stockholm som marin stad. Staden var en (delvis hemlig) örlogsbas från 1520-talet ända fram till 1969. Den marina närvaron satte sin prägel på staden. Boken innehåller hundratals unika bilder och ut...