Coaching : vad, varför, hur (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2012-08-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Översättare
Lars Persson
Dimensioner
250 x 180 x 25 mm
Vikt
700 g
SAB
658.4,158.7,Qbab,Doka
ISBN
9789144075778
Coaching : vad, varför, hur (häftad)

Coaching : vad, varför, hur

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-08-14
511
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Coaching kan beskrivas som en form av kommunikation vars syfte är att underlätta personlig och professionell utveckling. Denna bok ger en introduktion till ämnet coaching utifrån tre perspektiv: vad, varför och hur.
Boken ger en bild av vad coaching innebär genom att beskriva vad som är kännetecknande för denna process. Saker som diskuteras är förhållnings- och tankesätt inom coaching, trender och utvecklingstendenser på fältet, samt coachingrelationen.
Varför coaching är en annan viktig aspekt som tas upp i boken. I detta sammanhang diskuteras aktuell forskning, teorier och metoder inom coachingfältet, och läsaren ges en bild av målsättningen med coaching utifrån de olika faserna som ingår i en sådan process.
Slutligen diskuteras hur coaching går till. Här ges läsaren en introduktion till utvalda metoder, färdigheter och åtgärder; en beskrivning som konkretiseras genom en rad exempel som är hämtade från verkliga coachingsamtal.
Boken ger en grundlig och inspirerande introduktion till ämnet coaching. Den är både teoretisk och praktisk och riktar sig således till både studenter och yrkesverksamma på området. Den andra upplagan är en översättning av den norska utgåvan från 2010. Den utgår från samma kapitelstruktur som föregående upplaga, men teorier, metoder och exempel är grundligt uppdaterade utifrån aktuell forskning.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Coaching : vad, varför, hur
 2. +
 3. Coaching för bättre resultat : Principer och strategier för coachande leda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Coaching för bättre resultat : Principer och st... av John Whitmore (häftad).

Köp båda 2 för 971 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Coaching : vad, varför, hur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok att återvända till
  ST, 9 september 2015

  Fantastiskt utförlig och genomarbetad! Beskriver utförligt om historia och coachens färdigheter. Ger förslag på övningar att använda i coachingsamtal. En bok att återvända till om och om igen!

 2. Välskriven bok med information som är väldigt lätt att...
  Vevve, 12 juli 2013

  Välskriven bok med information som är väldigt lätt att ta till sig.
  Konkret och underhållande med många bra tankeställare - rekommenderas till alla som vill läsa på sig inom coaching.

Visa alla 2 recensioner