Urologi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
549
Utgivningsdatum
2012-09-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Edlund, Christer (förf.) / Fall, Magnus (förf.) / Fall, Magnus (förf.) / Frederiksen, Hans (förf.) / Frederiksen, Hans (förf.) / Giwercman, Aleksander (förf.) / Giwercman, Aleksander (förf.) / Grabe, Magnus (förf.) / Grabe, Magnus (förf.) / Grenabo, Lars (förf.) / Grenabo, Lars (förf.) / Hallén Gruf
Dimensioner
250 x 175 x 40 mm
Vikt
1480 g
SAB
Vek
ISBN
9789144075921

Urologi

Inbunden,  Svenska, 2012-09-10
1121
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Traditionellt sett är urologi en specialitet som innefattar kirurgisk behandling av urinvägarnas och de manliga genitaliernas sjukdomar. Under de senaste decennierna har en påtaglig utveckling ägt rum. Många av de äldre behandlingsmetoderna med stor öppen slutenvårdskrävande kirurgi har ersatts av minimalinvasiva och farmakologiska behandlingsalternativ. Detta innebär att från att ha varit en nästan renodlad kirurgisk specialitet har urologin utvecklats till att bli en specialitet med totalansvar för det urologiska sjukdomspanoramat. Detta i sin tur har betytt att kraven på en specialist i urologi har ändrats till att nu också omfatta kunskaper i medicin, framför allt endokrinologi och avancerad diagnostik.
Boken Urologi inleds med en grundläggande presentation av anatomi, fysiologi samt olika diagnostiska modaliteter vid misstänkt urologisk sjukdom, inklusive diagnostisk och interventionell radiologi. Härefter följer kapitel som behandlar flera av våra stora folksjukdomar, såsom godartad prostataförstoring, inkontinens, njursten och infektioner i urinvägarna. Boken omfattar också bland annat läran om mannens könsspecifika sjukdomar dit man räknar tillstånd som erektil dysfunktion manlig infertilitet och funktionell hypogonadism.
Näst efter onkologi är urologi den tyngsta cancerspecialiteten, vilket avspeglas i bokens olika kapitel om urologiska tumörsjukdomar där den vanligaste av alla, prostatacancern, får en central roll. Under de senaste åren har flertalet nya läkemedel introducerats för behandling av några av de vanligaste urologiska cancersjukdomarna, såsom till exempel prostatacancer och njurcancer. I det speciella kapitlet om barnurologi har denna upplaga också kompletterats med en genomgång av den under det senaste decenniet ökande förståelsen för störningar i könsutveckling.
Boken är ett svenskt standardverk inom urologiområdet och syftar till att systematiskt täcka in hela specialiteten. Den ska kunna vara lärobok för AT- och ST-läkare, inte bara för blivande urologer utan även för blivande kirurger, gynekologer och allmänmedicinare. Den fyller också väl sin plats som referenslitteratur på kirurg-, medicin- och distriktsläkar mottagningar. Utöver detta ska den även kunna användas som kurslitteratur under grundutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Urologi
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 1220 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Andrologi

    Stefan Arver, Jan-Erik Damber, Aleksander Giwercman

    Andrologi är den vetenskapsgren inom medicinen som ägnar sig åt de manliga reproduktionsorganens funktion under fysiologiska och patologiska förhållanden. I vid mening handlar den kliniska andrologin om sjukdomar i de manliga könsorganen, i prakti...