Metakognitiv terapi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2011-11-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
200 x 120 x 10 mm
Vikt
159 g
SAB
Doe
ISBN
9789144076027
Metakognitiv terapi (häftad)

Metakognitiv terapi

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-11-11
320
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Metakognitiv terapi bygger på principen att oro och ältande är universella processer som leder till emotionella störningar. Dessa processer är kopplade till felaktiga övertygelser om tänkande och ineffektiva strategier för självreglering. Metakognitiv terapi är en introduktion till de teoretiska grunderna och de terapeutiska principerna för metakognitiv terapi. Uppdelat i två områden, Teori och Praktik, utifrån 30 nyckelrubriker, utforskar författaren hur metakognitiv terapi kan hjälpa människor att komma ifrån ett repetitivt tankemönster som ofta leder till utdraget psykologiskt lidande. Boken vänder sig till studenter och behandlare som vill utveckla en grundläggande förståelse för metakognitiv terapi, dess likheter och skillnader gentemot traditionella former av KBT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Metakognitiv terapi
 2. +
 3. Fri från tvång : steg för steg med kognitiv beteendeterapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fri från tvång : steg för steg med kognitiv bet... av Mia Asplund, Elin-Love Rosengren (inbunden).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Metakognitiv terapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Faktaspäckad och opraktisk
  Sven Sjöqvist, 13 september 2021

  Komprimerad gestaltning av främst Adrian Wells metakognitiva terapi, som i många avseenden har släktskap med tidigare generationers psykodynamiska psykoterapi, med sitt fokus på poststrukturalism, och tentakler bortom den modernistiska pseudorationella KBT:n. Här visas det meningslösa i att försöka ändra tankar, där det istället handlar om att skifta fokus till något annat; till livet, till det ständiga medvetandeflödet. Författarna har dock inte kännedom om metodens idéhistoriska likhet med ... Läs hela recensionen

 2. MCT - en verkningsfull terapiform
  Lila, 2 oktober 2019

  Jag finner boken mycket informativ och tillämpbar.
  Jag upplever att M C T är en verkligt verkningsfull
  terapiform och är mycket nöjd med boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna