Vägen till C (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2011-08-18
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Pubbz C
ISBN
9789144076065

Vägen till C

(9 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-08-18
440
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
C är i dag det mest etablerade programmeringsspråket och finns tillgängligt för i stort sett alla processorfamiljer och operativsystem.
C har möjligheter som saknas i de flesta andra programmeringsspråk. Speciellt gäller det språkkonstruktioner som tillåter programmeraren att komma "nära" processor, minne och externa enheter. Trots att C konstruerades i början på 1970-talet är det i dag mer aktuellt än någonsin. C ingår i sin helhet i senare språk som C++, C# och Objective-C. Även Java använder C för att utföra maskinnära operationer.
I denna fjärde upplaga av boken beskrivs hela språket så som det är definierat i senast gällande internationell standard. Även de många funktionsbibliotek som ingår i standarden behandlas. För att läsaren skall kunna förstå och underhålla gamla C program som använder äldre C-konstruktioner, beskriver boken även dessa.
Boken är tänkt att passa såväl för nybörjaren som för den mer avancerade programmeraren. Den kan också vara intressant för C++-programmerare som vill tränga djupare in i C och utnyttja dess många standardbibliotek. Boken är en lärobok som också kan användas för självstudier. Författarna beskriver C:s olika delar i en pedagogisk och naturlig ordning.
Fjärde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägen till C
 2. +
 3. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin ti... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 529 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vägen till C. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt bok för nybörjare
  Jesper Danielsson, 25 september 2020

  De flesta C-böcker på engelska(standard) är omfattande och inkluderar både grundläggande och avancerad nivå vilket gör det mycket svårt att hitta det man behöver för en grundkurs. Denna bok är lätt att hitta i och har ett enkelt register(vilket gör det lätt att hitta exakt vad man behöver vid ett visst tillfälle) vilket många programmeringsböcker inte har. Jag ska belysa att jag har erfarenheter i C++, java, python etc och ändå valde den här boken när jag började läsa C eftersom det som skilj... Läs hela recensionen

 2. Superbra introduktion till språket C
  Bokgranskare på OffCircle AB (Göteborg), 12 oktober 2019

  Som del av en omfattande granskning av programmeringsböcker för gymnasiet har vi läst denna bok som under årens lopp blivit något av en klassiker både inom högskole- och gymnasieundervisning. Det är utan tvekan den bästa introduktionen till språket C som finns på svenska. Den går på ett korrekt sätt igenom begreppen datatyper, uttryck och satser vilket få andra böcker gör. Även begreppet pekare förklaras på ett vettigt sätt och just detta gör boken lämplig för nybörjare.
  För gymnasieunde... Läs hela recensionen

 3. Bra lärobok, pedagogiskt upplagt med bra exempel....
  Jonas Edin, 22 november 2013

  Bra lärobok, pedagogiskt upplagt med bra exempel. Fungerar även bra för självstudier. Täcker in det mesta, men är lite för kortfattad här och där. Då kan det vara bra att ha lite annan C-litteratur att titta i parallellt.

 4. Bra
  Leif A, 19 mars 2013

  Bra lärobok, pedagogisk och omfattande. Ibland lite kortfattad.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna