Vägen till C (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2011-08-18
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Pubbz C
ISBN
9789144076065
Vägen till C (häftad)

Vägen till C

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-08-18
409
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
C är i dag det mest etablerade programmeringsspråket och finns tillgängligt för i stort sett alla processorfamiljer och operativsystem.

C har möjligheter som saknas i de flesta andra programmeringsspråk. Speciellt gäller det språkkonstruktioner som tillåter programmeraren att komma "nära" processor, minne och externa enheter. Trots att C konstruerades i början på 1970-talet är det i dag mer aktuellt än någonsin. C ingår i sin helhet i senare språk som C++, C# och Objective-C. Även Java använder C för att utföra maskinnära operationer.

I denna fjärde upplaga av boken beskrivs hela språket så som det är definierat i senast gällande internationell standard. Även de många funktionsbibliotek som ingår i standarden behandlas. För att läsaren skall kunna förstå och underhålla gamla C program som använder äldre C-konstruktioner, beskriver boken även dessa.

Boken är tänkt att passa såväl för nybörjaren som för den mer avancerade programmeraren. Den kan också vara intressant för C++-programmerare som vill tränga djupare in i C och utnyttja dess många standardbibliotek. Boken är en lärobok som också kan användas för självstudier. Författarna beskriver C:s olika delar i en pedagogisk och naturlig ordning.

Fjärde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägen till C
 2. +
 3. C++ direkt

De som köpt den här boken har ofta också köpt C++ direkt av Jan Skansholm (häftad).

Köp båda 2 för 993 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vägen till C. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra lärobok, pedagogiskt upplagt med bra exempel....
  Jonas Edin, 22 november 2013

  Bra lärobok, pedagogiskt upplagt med bra exempel. Fungerar även bra för självstudier. Täcker in det mesta, men är lite för kortfattad här och där. Då kan det vara bra att ha lite annan C-litteratur att titta i parallellt.

 2. Bra
  Leif A, 19 mars 2013

  Bra lärobok, pedagogisk och omfattande. Ibland lite kortfattad.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Vägen till C