Ensamkommande barn : en forskningsöversikt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2011-10-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 5 mm
Vikt
240 g
SAB
Ohdfb
ISBN
9789144076416
Ensamkommande barn : en forskningsöversikt (häftad)

Ensamkommande barn : en forskningsöversikt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-10-27
297
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Runt om i världen befinner sig många människor på flykt och en stor del av dem är barn. Under slutet av 00-talet har allt fler ensamkommande asylsökande barn kommit till Sverige. I boken görs dels en presentation av situationen för ensamkommande asylsökande barn i Sverige och dels en presentation av en nationell och internationell forskning som resultat av en systematisk databassökning av vetenskapliga artiklar för år 2000-2010. Genomgången av vetenskapliga artiklar är mycket bred och explorativ och sker utifrån ett socialpsykologiskt och rättighetsbaserat perspektiv. Resultaten visar att trots att Sverige tar emot förhållandevis många ensamkommande barn har det genomförts mycket få vetenskapliga studier. I rapporten görs en kort presentation av ett hundratal nationella och internationella studier. Genomgången visar att ensamkommande barn är en resursstark grupp med god motståndskraft och samtidigt en ökad sårbarhet. Deras situation är varierad och ofta problematisk med psykisk ohälsa som följd. Boken redovisar och diskuterar centrala dimensioner i verksamheters mottagande av barnen.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av ensamkommande barns situation. Den kan användas i utbildningar för personal på boenden och i verksamheter för ensamkommande barn, i utbildning för god man, på universitet och högskolor för studerande i socialt arbete, samhällsvetenskapliga utbildningar, vårdutbildningar och pedagogik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ensamkommande barn : en forskningsöversikt
  2. +
  3. Ensamkommande barn och ungdomar : en praktisk handbok om flyktingbarn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ensamkommande barn och ungdomar : en praktisk h... av Kerstin Fälldin, Görel Strand (häftad).

Köp båda 2 för 526 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ensamkommande barn : en forskningsöversikt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra för nybörjaren inom ekb!
    Salmas mamma, 30 mars 2017

    Tunn för oss som arbetat med nyanlända barn och unga i integration sedan 2000-talet, men ett absolut måste för dig som är ny på arenan, oavsett om du möter ensamkommande i tjänsten, på fritiden, eller vill veta mer om varför det krävs mer än kärlek och rena lakan för att etablera sig i Sverige.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Ensamkommande barn : en forskningsöversikt