Företagsförvärv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2011-08-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
740 g
SAB
Qban
ISBN
9789144076447

Företagsförvärv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-08-18
533
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Företagsförvärv är en allomfattande bok för praktiker och studenter som på ett och samma ställe vill sätta sig in i alla delar av transaktionsprocessen vid företagsförvärv. Det rör sig såväl om de viktiga strategiska och organisatoriska frågorna som om de intrikata rättsliga och finansiella frågorna. Transaktionsprocessen beskrivs utifrån olika former - bl.a. köparinitierad transaktion, auktionsprocess och publika bud. I anslutning till formerna finns arbetsplaner och taktiska tips. Boken beskriver momenten strategisk analys, sökning och identifiering av målföretag, företagsvärdering, företagsbesiktning (s.k. due diligence), strukturering, avtalsskrivning och integrering. I boken finns praktiska checklistor för planering och genomförande av transaktionsprocessen och dess olika moment. De grundläggande juridiska övervägandena som sker under transaktionsprocessen behandlas i en separat del av boken, där behandlas bl.a. avtals- och köprätt, bolagsrätt, skatterätt, redovisningsrätt och arbetsrätt. Syftet är att boken ska vara ett underlag för både fördjupade studier och praktisk tillämpning. Boken används som kursbok för specialkurser inom juridik och ekonomi på universitet och utbildning för praktiker. Därutöver är boken avsedd att användas i praktiken av köpare, säljare, målföretag och rådgivare. Den utgör ett underlag för den initiala planeringen av företagsförvärv men fungerar även som ett stöd för beslut och förhandling i transaktionsprocessen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Företagsförvärv
  2. +
  3. Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete av Ulrika Ekebro (häftad).

Köp båda 2 för 1005 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Företagsförvärv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd
    Pär Jonsson, 3 maj 2017

    Mycket innehållsrik och lättförståelig bok. Här har både praktikern och teoretikern som vill veta mer om förvärv hittat ett riktigt guldkorn!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Sevenius