Medierna och demokratin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2012-07-13
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ghersetti, Marina (förf.) / Jansson, André (förf.) / Karlsson, Michael (förf.) / Ots, Mart (förf.) / Shehata, Adam (förf.) / Stúr, Elisabeth (förf.) / Wadbring, Ingela (förf.) / Wiik, Jenny (förf.) / Nord, Lars (red.) / Strömbäck, Jesper (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
543 g
SAB
070.44932,Bs
ISBN
9789144076669
Medierna och demokratin (häftad)

Medierna och demokratin

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-07-13
396
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I den moderna demokratin är mediernas ställning central. Demokratins vitalitet och kvalitet är i hög grad beroende av hur den politiska kommunikationen mellan det politiska systemet, medierna och medborgarna ser ut. Demokratins ideal om en fri informationsförmedling, granskning och debatt ställer stora krav på medierna och journalistiken. Samtidigt finns starka ekonomiska, teknolog iska och kulturella villkor som i realiteten påverkar mediernas möjligheter och sätt att fungera.
I denna andra upplaga av Medierna och demokratin diskuterar ledande forskare på ett djupgående och nyanserat sätt mediernas villkor, journalistikens roll och innehåll samt mediernas förhållande till publiken för att belysa hur den politiska kommunikationen fungerar och påverkar demokratins kvalitet och funktionssätt. Varje kapitel introducerar centrala teoretiska perspektiv och den senaste forskningen på området.
Med sitt tydliga fokus på medier och demokrati lämpar sig boken för studenter i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik och statsvetenskap på grundläggande nivå. Boken vänder sig också till alla som på ett mer allmänt plan intresserar sig för dessa frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medierna och demokratin
 2. +
 3. Makt, medier och samhälle - En introduktion till politisk kommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt, medier och samhälle - En introduktion til... av Jesper Strömbäck (häftad).

Köp båda 2 för 829 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Medierna och demokratin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra kurslitteratur bok för universitet/högskola,...
  Robert , 9 maj 2013

  En bra kurslitteratur bok för universitet/högskola, för de som läser om medier/journalistik tillsammans med politik/demokrati.
  Den är överskådlig och tar upp de allra grundläggande fakta om fälten, enkel har inga krångliga och onödiga utlägg, inte komplicerad alls, samt lättläst.

  Vissa kapitel är lite för långa, och det blir lätt i dessa långa kapitel upprepningar av samma sak fast.
  Denna bok kan nog även kunna applicera i skolundervisning på gymnasieskola, vissa texter oc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner