En kamp om kunskap : att vara ordblind i ett läs- och skrivsamhälle (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2012-01-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
205 x 130 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Eue,372.43
ISBN
9789144076829
En kamp om kunskap : att vara ordblind i ett läs- och skrivsamhälle (häftad)

En kamp om kunskap : att vara ordblind i ett läs- och skrivsamhälle

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-01-19

Slutsåld

Den här boken handlar om Maria som kom från Indien till Sverige som adoptivbarn. När hon började skolan visade det sig att hon hade stora svårigheter med att läsa och skriva men hade turen att ha Seija som adoptivmamma. Med Seijas hjälp och efter en lång kamp med orden och bokstäverna knäckte Maria läsningens och skrivningens hemligheter.

I boken får läsaren ta del av Marias och Seijas arbete med läs- och skrivträning och hur de kämpade tillsammans. Det handlar om framgång och motgång, glädjestunder och tårar som berör läsaren på ett sätt som ingen kan glömma.

Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare från lågstadiet till gymnasieskolan som kan få stöd och inspiration i bemötande och arbete med barn och ungdomar med läs- och skrivsvårigheter. Den är också av intresse för föräldrar och andra anhöriga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En kamp om kunskap : att vara ordblind i ett läs- och skrivsamhälle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok som ger tröst
    Bodil, 5 februari 2014

    Den här boken hittade jag efter lång tids slit med mitt barn som har dyslexi. Den ger sådan tröst när det känns tungt - och kunskap såklart. Alla pedagoger, utredare och andra "hjälpare" runt barnet borde rekommendera denna bok till ledsna, förtvivlade föräldrar.

Visa alla 1 recensioner