Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2013-05-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
526 g
SAB
F.00
ISBN
9789144076843
Språket och språkarna (inbunden)

Språket och språkarna

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-05-22
289
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kunskap om människans språk är kunskap om vår värld, om våra olika gemenskaper och om oss själva som individer. Sådan kunskap bidrar till att öka vår förståelse för livet i den språkande tillvaron.
Språket och språkarna är en bok om språkets uppkomst, språks spridning, död och återuppståndelse; om talat, skrivet och tecknat språk. Författaren behandlar också språks byggstenar och olika funktioner, och han resonerar om språkets makt och maktens språk. Några kapitel ägnas åt flerspråkiga stater och människor, barns språktillägnande och språkstörningar. Vidare behandlas attityder till olika språk och språkformer, språkteknologi nu och i framtiden, hur språkliga fenomen kan undersökas - och en hel del annat språkligt!
Boken har sin utgångspunkt i gymnasieämnet "Människans språk", som hämtar sitt stoff från språkvetenskapens olika fält, och den handlar om de kunskaper och förmågor som ämnesplanen anger. Den vänder sig i hela sin bredd till blivande och verksamma svensklärare - från grundskola till gymnasium - samt till högskolestuderande i olika språkämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Språket och språkarna
 2. +
 3. Introduktion till sociolingvistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till sociolingvistik av Gisela Håkansson, Catrin Norrby (inbunden).

Köp båda 2 för 577 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Språket och språkarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mest skåpmat
  Peter Andersson, 30 november 2016

  Visst är boken trivsam och en bra lärobok i språk. Bland många andra!

  Jag sökte efter resonemang till varför vi pratar och hur kommunikationen utvecklats - nu senast genom bloggar och framför allt Facebook. Jag fann tyvärr inga svar i denna bok.

 2. Lärarutbildningen
  dianajessica, 19 februari 2014

  Jag går en gymnasielärarutbildning och har denna bok som kurslitteratur. Tycker denna är väldigt bra och det finns mycket användbart i boken. Författaren slänger gärna in lite humor som verkligen går ihop med min egen.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Språket och språkarna