Psykologisk fallkonsultation (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2012-12-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
296 g
SAB
Do
ISBN
9789144077055
Psykologisk fallkonsultation (häftad)

Psykologisk fallkonsultation

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-12-28
329
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Psykologisk fallkonsultation är en metod för att tillföra psykologisk kompetens till organisationer inom utbildning, vård och omsorg. I organisationer, där människor arbetar med andra människor, kan yrkesverksamma hamna i situationer där deras klienter försätter dem i professionella dilemman. Genom psykologisk fallkonsultation kan de få hjälp att själva hjälpa klienter inom ramen för sitt uppdrag i organisationen.
Psykologisk fallkonsultation beskriver hur metoden har utvecklats sedan den introducerades i Sverige under 1980-talet. Genom beprövad erfarenhet och vetenskaplig forskning har den kommit att bli såväl praktiskt som teoretiskt förankrad.
Författarna utgår från ett perspektiv, som betonar sambandet mellan individ, grupp och organisationsnivå, för att skapa en djupare förståelse för sambandet mellan klienters problem och verksamheters organisering. I boken ges konkreta beskrivningar av metodens innehåll och process samt tillämpning inom många olika verksamhetsområden. Författarna beskriver också likheter och skillnader med andra interprofessionella hjälpprocesser som t.ex. handledning, team-samarbete och samverkan.
Psykologisk fallkonsultation vänder sig till blivande och yrkesverksamma psykologer, men även till personal inom organisationer som söker kunskap om hur psykologer kan användas för att tillföra komplementär kompetens för att utveckla verksamheten och nå uppsatta mål.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykologisk fallkonsultation
  2. +
  3. Handledning inom behandlande yrken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handledning inom behandlande yrken av Peter Hawkins, Robin Shohet (häftad).

Köp båda 2 för 723 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Psykologisk fallkonsultation