Arc-en-ciel 9 Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Franska för åk 6-9 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2013-09-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Tartar Jönsson, Cécile (förf.)
Dimensioner
240 x 220 x 15 mm
Vikt
669 g
ISBN
9789144077109

Arc-en-ciel 9 Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Franska för åk 6-9

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-09-09
440
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elevpaket
Arc-en-ciel 9, som består av en tryckt elevbok, ett övningshäfte och ett digitalt läromedel som innehåller bl.a. en unik uttalsmetod, många bild- och ljudövningar och en fördjupning i enkla romaner som väcker läslust. I boken får eleverna utforska Paris under olika tidsepoker. Genom en skattjakt får några ungdomar bl.a. träffa Coco Chanel under 20-talet och Raoul Nordling under Andra världskriget.

Dialoger och händelser äger rum i vitt skilda sammanhang: allt från en recension av TV-serien Merlin till en insändare. Texterna skiftar mellan dialoger, faktarutor, reportage, ordspråk och artiklar. Artister presenteras så att eleven själv kan hitta sånger. Den återkommande övningen À toi de trouver uppmanar eleverna att söka vidare på nätet eller i andra källor. Eleven skriver systematiskt "olika slags texter". Kapitelmålen är tydliga.

Lärobok
Uttal. Som namnet antyder har varje kapitel sin färg (t.ex. bleu), som i sin tur är kopplad till en stavelse (t.ex. eu) och ett uttal, vilka övas särskilt.
Texter. Nio kapiteltexter med mycket dialoger varvas med tre extensiva texter i olika genrer och en lättläst roman: Poursuite dans Paris. I varje kapitel finns korta realiatexter på svenska.
Övningar. De fyra färdigheterna övas. Den spännande Écris une histoire !-övningen går ut på att varje elev stegvis skriver en berättelse. Flertalet övningar har testats av flera elevgrupper.
Övningshäfte
I övningshäftet, som ingår i paketet, övas kapitlets centrala delar. Här finns också utförligare grammatik med extraövningar som vässar elevernas kompetens.

Digitalt läromedel
* boken i digital form med uppläsning och textföljning
* interaktiva övningar av grammatik, ordförråd och uttal
* inspelningar gjorda av professionella skådespelare

I våra digitala läromedel kan du alltid söka i innehållet. Du kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten som sparas automatiskt och som enkelt kan samlas ihop och skrivas ut. Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och i mobil.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arc-en-ciel 9 Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Franska för åk 6-9
  2. +
  3. Drömvist

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömvist av Magnus Green (häftad).

Köp båda 2 för 669 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna