Kalkylering för produkter och investeringar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2012-01-20
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Olsson, Ulf E (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Qbcc,658.155
ISBN
9789144077352
Kalkylering för produkter och investeringar (häftad)

Kalkylering för produkter och investeringar

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-01-20
396
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok ger en introduktion till centrala begrepp och samband inom kalkylområdet. Författarna försöker skapa förståelse för hur intäkter och kostnader skall sammanställas i skilda typer av beslutssituationer, för att på ett så korrekt sätt som möjligt kunna mäta det enskilda beslutets lönsamhet. En teoretisk modell introduceras som sedan utvecklas för praktiska tillämpningar i produktkalkylering, investeringskalkylering,projektkalkylering och prissättning i olika konkurrenssituationer.

Det tillverkande företaget finns i fokus, men boken beskriver även hur affärsmodellerna i handelsföretag och tjänsteföretag påverkar kalkylernas funktion och utformning. Prissättning diskuteras ingående, dels utifrån nationalekonomisk teori, dels utifrån mer praktiknära beskrivningar av olika marknadsförhållanden. Dagens goda tillgång på beräkningstekniska hjälpmedel minskar behovet av olika former av räntetabeller. Avsnitten om investeringskalkylering har därför omarbetats så att alla beräkningar görs utan tabeller. Dessutom finns illustrationer för beräkningar med hjälp av de kalkylprogram som finns i många datorer.

I denna fjärde upplaga har boken kompletterats med ett kapitel som beskriver samband och beroenden mellan produktkalkyler och företagets interna redovisning, främst i tillverkande företag. Boken kan användas vid grundläggande kurser i kalkylering vid universitet och högskola samt vid företagsintern utbildning. Som komplement till boken finns en övningsbok med samma titel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kalkylering för produkter och investeringar
  2. +
  3. Resultat, kapital och kassaflöde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resultat, kapital och kassaflöde av Dag Smith (häftad).

Köp båda 2 för 714 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kalkylering för produkter och investeringar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört sträv, "ickestudentvänlig" för den som har...
    L.M., 19 november 2013

    Oerhört sträv, "ickestudentvänlig" för den som har lite eller ingen erfarenhet av kalkylering sedan innan. Det finns andra böcker som förmedlar samma kunskap på ett helt annat sätt, som gör det oerhört lättare att förstå kalkyleringsdelen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna