Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2013-06-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
Qm,910.46
ISBN
9789144077598
Det turistiska fältet och dess aktörer (häftad)

Det turistiska fältet och dess aktörer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-06-13
312
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Resandet i världen har ökat markant under de senaste decennierna. Ekonomins globalisering har gjort att internationella affärsresor har blivit allt fler och turism har, i alla fall i västvärlden, gått från att vara en angelägenhet för väldigt få till att bli en massföreteelse. Men det är inte bara antalet turister som har ökat. De former som resandet tar sig har också utvecklats och blivit fler, liksom de aktörer som är verksamma på det turistiska fältet.
I Det turistiska fältet och dess aktörer belyser författarna ett föränderligt turistiskt fält genom att lyfta fram några av de aktörer - offentliga, privata eller sådana som drivs av ideella principer - som på olika sätt bidragit till att främja eller forma vår tids resande. Bokens huvudbudskap är att det är mångfalden av aktörer och mötena dem emellan som gör det möjligt för turisten att vara just turist.
Bland bokens författare finns historiker, företagsekonomer, kulturgeografer, kulturvetare, medievetare, sociologer och ingenjörer vilket gör att de olika kapitlen är skrivna utifrån olika teoretiska och metodologiska traditioner.
Boken vänder sig i första hand till studerande på de universitets- och högskoleutbildningar som behandlar frågor om turism, service management och upplevelseindustri, men kan även vara av intresse för dem som arbetar med frågor om turism och resande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det turistiska fältet och dess aktörer
  2. +
  3. Mindre många

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mindre många av Josefina Syssner (inbunden).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna