Psykoterapins grunder - En introduktion till teori och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2012-09-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Bodil Bergh, Bodil Bergh
Dimensioner
223 x 155 x 9 mm
Vikt
232 g
ISBN
9789144077604
Psykoterapins grunder - En introduktion till teori och praktik (häftad)

Psykoterapins grunder - En introduktion till teori och praktik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-09-14
280
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I över hundra år har man behandlat psykiska störningar och problem med någon form av samtalsbehandling. Givetvis har man även tidigare känt till samtalet som ett sätt att bearbeta och komma igenom svårigheter i relationer och andra problem, inte minst i kyrkliga sammanhang. Den vetenskapliga utvecklingen av samtalet som behandlingsmetod har dock huvudsakligen ägt rum under de senaste 100 åren, från Freuds analyssoffa med fria associationer och drömtydning till den rika variation av psykoterapimetoder och inriktningar vi har idag.

Många studier och kliniska prövningar har visat att psykoterapi har en läkande effekt vid psykiska problem av olika slag. Exakt vad i psykoterapin som ligger till grund för detta är dock fortfarande delvis en tvistefråga. Är det själva situationen, relationen med en intresserad person, eller är metoden i sig det viktigaste? Eller bakomliggande teori?

Bruce Wampold har länge forskat i just dessa frågor, och i Psykoterapins grunder ger han en sammanfattning av den forskning som bedrivits om olika terapeutiska riktningar och behandlingar.

Boken vänder sig till studenter inom psykologi och psykoterapi, men även till andra beteendevetenskapliga utbildningar. "Wampold väver samman decennier av komplexa och motstridiga empiriska resultat, och ger utövaren en gedigen kunskapsbas av teoretiska principer och praktisk erfarenhet av effektiv psykoterapi." Scott D. Miller om Psykoterapins grunder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykoterapins grunder - En introduktion till teori och praktik
  2. +
  3. Det existentiella samtalet : Ett perspektiv för psykoterapin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det existentiella samtalet : Ett perspektiv för... av Emmy Van Deurzen (kartonnage).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Psykoterapins grunder - En introduktion till teori och praktik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt akademisk
    Kim Berntson, 22 april 2016

    Köpte boken för att jag sökte mer av en "lärobok" i psykoterapi, men detta är en mycket akademisk genomgång av tidigare forskning och studier om olika faktorer och parametrar som påverkar (eller inte påverkar) de tidigare resultaten.

    För all del, lite enkel grundläggande historik och utveckling av psykoteorin för att kunna ge en bakgrund till innehållet och resonemangen i forskningen och studierna men absolut inte vad jag letade efter, däremot en gedigen genomgång för hur knepigt det... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bruce Wampold

Bloggat om Psykoterapins grunder - En introduktion t...