Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2013-07-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 150 x 12 mm
Vikt
410 g
SAB
Qbab
ISBN
9789144077635

Organisation och ledning : ett något skeptiskt perspektiv

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-07-30
404
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är populärt att beskriva organisationer och ledning i positiva eller till synes neutrala termer. Det som låter tjusigt, förföriskt och upplyftande lyfts fram och läsaren utlovas enkla lösningar på svåra problem.
Denna bok ger en alternativ introduktion till området organisation och ledning. Den uttrycker en skeptisk syn, både på vad man "måste kunna" och hur man kan bidra till välfungerande organisationer och ledning. Konventionella teman såsom mål, strategi, ledarskap och styrning i organisationer varvas med mer oväntade diskussioner av t.ex. kunskapsintressen, identitet och grandiositet. Boken belyser även organisationers ofta rika och levande karaktär och är mer empiriskt förankrad och realistisk än vad som är gängse. Den ibland (tragi)komiska karaktären på organisations- och ledningsförhållanden lyfts också fram.
Boken riktar sig till studenter på universitet och högskola, men kan även användas på chefs- och medarbetarutbildningar. Den är tänkt som en introducerande grundbok men ordnar inte organisations fenomen i prydliga boxar. Istället beaktas osäkerhet och komplexitet och i delar av texten utmanas läsarens förväntningar och ta-för-givet-antaganden. Den övergripande ambitionen är att stimulera ett intellektuellt och reflekterande förhållningssätt. Vidare uppmuntrar boken förmågan att tänka själv i arbetslivet och i ledningssammanhang. Begrepp, perspektiv, rika exempel och teorier bidrar här. De bör dock i huvudsak ses som tanke- och reflektionsstöd, inte som bruksanvisningskunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisation och ledning : ett något skeptiskt perspektiv
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Organisation och ledning : ett något skeptiskt perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Insiktsfull och välskriven
    BH, 26 juli 2014

    Insiktsfull och välskriven. Alla vi som blir generade av floskler i vanlig managementlitteratur och tycker att det är intellektuellt ohederligt att utlova "fantastiska resultat, alltid, överallt" kan läsa detta med stor behållning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Alvesson