Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2013-07-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
462 g
SAB
306.766,Ohjh
ISBN
9789144077697

LHBTQ-personer och åldrande : nordiska perspektiv

Häftad, Svenska, 2013-07-30
340 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lhbtq-personer och åldrande: Nordiska perspektiv samlar kunskap om äldre lhbtq-personers livsvillkor och åldrande utifrån studier som genomförts i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Författarna uppmärksammar frågor om vad det innebär att under stora delar av livet behöva smyga med sin sexualitet eller könsidentitet, och vad det i olika tider har inneburit att komma ut med sin sexualitet och könsidentitet. Vilka räknas som familj? Hur är det att som äldre transperson påbörja en utredning för att ändra könsidentitet? Hur är det att som äldre behöva omsorgshjälp men att samtidigt vara rädd för att bli diskriminerad på grund av sin sexualitet eller könsidentitet?

Boken kan användas inom utbildningar i hälso- och sjukvård och i socialt arbete, men även vid studier av äldre och åldrande samt inom det genusvetenskapliga fältet. Den riktar sig också till aktivister, föreningar, praktiker och samhällsplanerare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LHBTQ-personer och åldrande : nordiska perspektiv
  2. +
  3. Äldre och åldrande - grundbok i gerontologi 2:a uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äldre och åldrande - grundbok i gerontologi 2:a... av Marie Ernsth Bravell (häftad).

Köp båda 2 för 819 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om LHBTQ-personer och åldrande : nordiska pe...