KOL : kroniskt obstruktiv lungsjukdom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
740
Utgivningsdatum
2014-11-25
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 176 x 42 mm
Vikt
1870 g
SAB
Vei
ISBN
9789144078175
KOL : kroniskt obstruktiv lungsjukdom (häftad)

KOL : kroniskt obstruktiv lungsjukdom

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-11-25
1124
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok om KOL är i stora delar en ny svensk lärobok och delvis en uppdaterad version av en bok med samma namn, utgiven av Studentlitteratur 2006. Utvecklingen inom KOL-området har varit oerhört framgångsrik under 2000-talet och många nya land vinningar har gjorts. Kunskapen om de inflammatoriska mekanismer som styr sjukdomen har ökat och förståelsen för uppkomst och utveckling av sjukdomen har blivit större. KOL uppfattas mer och mer som en systemsjukdom, vilket innebär att behandlingsteamet alltmer kommit att närma sig diagnostik och behandling av sjukdomen ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Det nya synsättet har även medfört att specialister från olika medicinska discipliner engageras inom KOL-vården. Detta speglas i den aktuella boken i vilken förekomst, riskfaktorer, uppkomstmekanismer och sjukdomsförlopp noggrant beskrivs. Boken ger även utförlig information om de inflammatoriska processerna vid KOL och om de diagnostiska över väganden som måste beaktas. KOL samvarierar med ett stort antal andra sjukdomstillstånd vilket belyses i flera kapitel. Vidare ges en bred översikt av de terapeutiska överväganden som man ska ta hänsyn till vid behandling av denna mångfacetterade sjukdom.
Boken vänder sig i första hand till läkare inom den lungmedicinska specialiteten men även till läkare inom andra specialiteter, som intern- och allmänmedicin, vilka behandlar patienter med KOL. Genom sitt breda anslag kan boken även intressera andra aktörer i KOL-teamet, såsom sjuksköterskor, sjukgymnaster, dietister och arbetsterapeuter. Det finns även en förhoppning om att boken ska intressera forskare och andra personer som kommer i kontakt med KOL. Genom sin omfattning kan boken tjäna som uppslagsverk för alla som intresserar sig för KOL.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. KOL : kroniskt obstruktiv lungsjukdom
  2. +
  3. Lungfysiologi och diagnostik vid lungsjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lungfysiologi och diagnostik vid lungsjukdom av Lars Bäcklund, Göran Hedenstierna, Hans Hedenström (häftad).

Köp båda 2 för 1562 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kjell Larsson