Kvalitet från behov till användning (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
704
Utgivningsdatum
2012-11-02
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 45 mm
Vikt
1100 g
ISBN
9789144078250
Kvalitet från behov till användning (kartonnage)

Kvalitet från behov till användning

(22 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage Svenska, 2012-11-02
581
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I de sex relativt fristående delarna Kvalitet för framgång, Utvecklingskvalitet, Produktionskvalitet, Kvalitet som kundtillfredsställelse, Ledarskap för kvalitet och Kvalitetsutveckling behandlas hela kvalitetsutvecklingskedjan från identifiering av kundbehov till mätning av kundtillfredsställelse och återkoppling för att skapa förbättring.
Bland mycket annat diskuteras följande i boken: kvalitetsbegreppet och kvalitets utvecklingens historia, arbetssätt och verktyg som underlättar kundfokuserad produktutveckling, tillförlitlighet, försöksplanering och robust konstruktion, problem lösningstekniker och förbättringsverktyg, statistisk processtyrning, duglighet, extern och intern kundtillfredsställelse och hur man mäter denna, ledarskap, processer, förbättringsprogram som Genombrottsmetoden, Sex Sigma och Lean, verksamhetsanalys, kvalitetsledningssystem och ISO 9000, innovation och hållbar utveckling.
Boken har genom sin unika helhetssyn på kvalitetsområdet varit en uppskattad kursbok på många universitet och högskolor och har också använts i åtskilliga organisationer under drygt tjugo år.
I denna femte upplaga har en mängd uppdateringar av aktuell forskning med referenser inarbetats, liksom fler och nya tillämpningar från privat och offentlig sektor. Dessutom har inslagen om Lean och hållbar utveckling utökats och satts i ett kvalitetsutvecklingsperspektiv.
Femte upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kvalitet från behov till användning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lärobok när den är som bäst
  Inger Mattsson, 20 mars 2019

  Utmärkt lärobok. Tydlig kapitelindelning och instruktiva texter i kapitel. Beskriver abstrakta fenomen i begriplig text. Ett uppslagsverk med varaktigt värde.

 2. Uppslagsverk inom kvalitet
  FRANK G, 5 februari 2015

  Boken är omfattande och täcker större delen av kvalitetsområdet. En bra lärobok inom området som kan fungera som referensmaterial för den yrkesverksamme också.

 3. Bra text book
  Leif Svensson, 5 november 2014

  Helt ok som kurslitteratur, något omodern till vissa delar dock. Den täcker dock många områden inom scoopet. Något för stor fokus på Japans excellens.

 4. bra kurslitteratur
  natalia santos, 9 september 2014

  bra och komplett bok som användes till kurslitteratur. Kan varmt rekommenderas även till yrkesverksamma då den har många bra tips.

 5. Kvalitet om kvalitet
  Anni, 28 januari 2014

  Lättläst bok som alla inom industri borde ha som handbok. Här får man många tankeställare om vad man egentligen tror att kvalitet är. Intressant utvecklingshistoria.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna