Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2014-01-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
386 g
SAB
Qblb
ISBN
9789144079042

Sensorik och marknadsföring

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-01-20
408
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sensorik och marknadsföring är en unik bok som ger praktisk och teoretisk kunskap om sensorisk analys och hur den kan bli en del av en marknadsföring som engagerar konsumenternas sinnen. Boken innehåller teoretiska grunder i både sensorik och marknadsföring. Målet är att marknadsföraren med hjälp av sensorik ska få en djupare kunskap om hur konsumenternas sinnen påverkas vid köp och konsumtion av olika produkter samt hur sinnliga upplevelser kan mätas. För sensoriken bidrar marknadsföringen med ytterligare perspektiv på produktutveckling, kvalitetsutvärdering och kundbeteende.
Författarna till boken utgår från FAMM-modellens fem aspekter - rummet, mötet, produkten, styrsystemet och atmosfären - och beskriver hur dessa påverkar våra sinnen och därmed helheten i måltidsupplevelsen. Även vikten av språket tas upp och olika redskap skildras med vars hjälp man kan hitta ord som beskriver upplevelsen av exempelvis en dryck, något man sedan kan använda i marknadsföringen.
Boken har fokus på mat och måltider men exempel ges även från andra näringar. För att förstå hur både sensorik och marknadsföring kan tillämpas ges ett praktiskt exempel där läsaren får följa tre vänner som köpt en restaurang.
Boken vänder sig till studenter i grundläggande kurser i sensorik och i kurser som fokuserar på måltidskunskap, kostvetenskap, ekonomi- och restaurangmanagement vid universitet och högskola. Den är också intressant för verksamma inom livsmedelshandeln, livsmedelsindustrin, restaurangnäringen och annan måltidsverksamhet.

Årets marknadsföringsbok 2014
Sensorik och marknadsföring har 2014 tilldelats Sveriges Marknadsförbunds årliga utmärkelse Årets Marknadsföringsbok.
I boken Sensorik och marknadsföring ger författarna på ett mycket inspirerande sätt praktisk och teoretisk kunskap om hur man engagerar konsumenternas sinnen vid köp och konsumtion av olika produkter.

Motivering årets marknadsföringsbok 2014
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sensorik och marknadsföring
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 657 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sensorik och marknadsföring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hade höga förväntningar
    CB, 2 oktober 2016

    Har länge velat läsa denna bok och den är relativt lättläst och tillgänglig som studentlitteratur. Men det är viktigt att ha med sig i åtanke att den har en fot i livsmedelsindustrin / livsmedelsbutiker och en i forskarvärlden. Det kräver ett extra kritiskt öga för att värdera informationen som emellanåt kan färgas av industrins tanke snarare än objektiva analytiska bedömningar. Som helhet en väl läsvärd bok och bra för dig som arbetar med sensorik och marknadsföring.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna