Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2013-10-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 14 mm
Vikt
380 g
SAB
Vldb,Ohf,616.8914,615
ISBN
9789144079608

Handledning : behandlarens kreativa rum

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-10-25
392
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handledning - behandlarens kreativa rum handlar om hur man både som behandlare och som handledare påverkas av och handskas med det som händer i behandlingsarbete och i handledning. Eftersom behandlarens känslor, värderingar och attityder - utöver hennes kunskaper - har stor betydelse för hur hon bemöter klienten och vilken hjälp hon erbjuder, är det väsentligt att hon ges utrymme att tala om och bearbeta de tankar, känslor och reaktioner som väcks i mötet med klienten. Författaren ser handledning som behandlarens kreativa rum där hon får möjlighet att inte bara uttrycka vad hon tänker och känner, utan också kan få redskap att utveckla sitt eget professionella förhållningssätt och sin förmåga att använda sig själv som instrument. Ett syfte med boken är att väcka läsarens intresse för att mer medvetet och målinriktat reflektera över de processer som pågår både i klientarbete och i handledning. Boken är avsedd att användas i utbildningssyfte men även av yrkesverksamma behandlare och handledare.

I denna omarbetade upplaga har bokens handledningsmodell i psykosocialt arbete vidareutvecklats utifrån författarens internationella erfarenheter av att starta handledarutbildningar och att handleda professionella i ett antal länder. Detta vidgade fält innebär att bokens potentiella läsekrets kan utökas till ett flertal yrken och utbildningar där man möter människor i behov av stöd och hjälp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handledning : behandlarens kreativa rum
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handledning : behandlarens kreativa rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra och konkret.
    olson margareta, 11 februari 2016

    Lätt skriven, vilket gör att det är lätt att förstå författarens process i handledning. Tydligt också att det är så författaren handleder men att det finns flera sätt att handleda och många bra exempel.

Visa alla 1 recensioner