Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2012-08-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Beier, Henning (förf.)
Dimensioner
230 x 155 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Vle
ISBN
9789144079783
Utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och psykisk sårbarhet : om annorlunda barn (häftad)

Utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och psykisk sårbarhet : om annorlunda barn

(10 röster)
Häftad Svenska, 2012-08-15
426
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De flesta människor klarar sig bra i livet. De skaffar sig utbildning och jobb, får barn och blir gamla utan större svårigheter. Den här boken handlar inte om dem, utan om de personer för vilka livet innebär hårt arbete. En del av dem får diagnoser som Aspergers syndrom, ADHD eller Tourettes syndrom, en del beskriver vi som ouppfostrade eller psykiskt sårbara. Vad de har gemensamt är att de misslyckas med saker som andra inte har några problem med.
Utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och psykisk sårbarhet - om annorlunda barn utgår från neuropsykologisk och beteendegenetisk kunskap om utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar. Boken beskriver de sociala aspekterna av diagnoser och individuella svårigheter, och vad det innebär i livet för ett barn eller en ung person som inte är riktigt som alla andra. Den avslutas med vad man som personal kan bidra med för att göra livet lättare för dessa barn och ungdomar.
Boken vänder sig till studenter och yrkesverksamma främst inom barn- och ungdomsverksamheter för personer med utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar, men ger också nya tankar till alla som arbetar med barn och ungdomar i allmänhet. Boken är skriven av en psykolog, en pedagogisk rådgivare och en läkare och specialist i psykiatri. De tre perspektiven vävs in i varandra för att ge en bred och komplex bild av ett komplext område.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och psykisk sårbarhet : om annorlunda barn
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna