Juridiken kring e-lärande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2012-07-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
226 x 155 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
344.48507,Oeaea,Eabx,Pu:oe
ISBN
9789144079813
Juridiken kring e-lärande (häftad)

Juridiken kring e-lärande

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-07-10

Slutsåld

Utbildning inom olika ämnesområden på skilda nivåer präglas i allt större utsträckning av digitalisering. Internet, digitala lärplattformar, nätverk och sociala medier som exempelvis YouTube och Facebook används av allt fler universitet, högskolor, gymnasier, grundskolor etc.
Samtidigt ger denna utveckling upphov till en mängd juridiska frågor som måste få sin lösning i praktiken. Vem har rätt till utbildnings materialet? Vilket material får läggas upp på kurs webben? Vad gäller vid länkning till material på internet? Kan lärarna spela upp filmklipp från YouTube? Får studenter spela in föreläsningar och lektioner? Vad gäller för användning av bilder i student- och elevarbeten? Vem ansvarar för studerandes upphovsrättsintrång? Är upphovsrättsligt skyddat utbildningsmaterial en allmän handling? Vad ska lärare tänka på vid användning av t.ex. Facebook i undervisningen? Vilka är de rättsliga skillnaderna mellan utbildning i öppna respektive slutna nätverk? Hur skyddas studenternas och lärarnas integritet vid behandling av personuppgifter? Vad händer med öppenheten i lärandet? Vad måste bevaras och vad kan gallras?
I boken behandlas upphovsrätt, integritetsskydd och offentlig rätt vid e-lärande. Som läsare blir du uppdaterad på vad som gäller och får förslag på praktiska tillvägagångssätt för att lösa olika problem.

Boken vänder sig till dig som arbetar med utbildning i digitala miljöer. Den riktar sig till lärare, lärarutbildare, kursutvecklare, kursadministratörer, bibliotekarier, jurister och andra inom utbildningssektorn som behöver kunskap om de rättsfrågor som digital utbildning för med sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Juridiken kring e-lärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. E-lärande ur ett strikt juridiskt perspektiv
    Allan, 28 september 2017

    Som jurister har författarna till denna bok problemet att ge tydliga svar på de många praktiska frågor kring informationsfrihet som den snabba tekniska och pedagogiska utvecklingen inom utbildningsområdet, och där lagstiftningen inte alls hängt med. Författarna gör sitt bästa för att hitta rättsfall som kan ge vägledning för hur domstolarna tolkar den gamla juridiken under de nya förutsättningar som numera föreligger. Min slutsats av framställningen är att domstolarna tenderar att ge större t... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna