Näring och hälsa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
460
Utgivningsdatum
2014-08-27
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
800 g
SAB
Qcabc,Vcc
ISBN
9789144079820
Näring och hälsa (häftad)

Näring och hälsa

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-08-27
528
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Intresset för mat och hälsa är glädjande stort! Syftet med den här boken är att den ska ge både baskunskap och information om nya rön inom området samt fungera som en uppslagsbok för alla som är intresserade. Boken innehåller den klassiska näringsläran; energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som livsmedelskunskap, nutritionsstatus och kosttillskott.

Den här tredje upplagan är anpassad till de senaste nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) och uppdaterad med aktuell forskning om näringsämnen, livsmedel och hela koster samt deras betydelse för övervikt, hjärt-kärlsjukdom, diabetes, cancer och osteoporos. Här beskrivs också matens betydelse för uppkomst och behandling av livsmedelsöverkänslighet samt hur olika vegetariska koster kan vara sammansatta och deras betydelse för hälsan.
Nytt är också att boken är digital. Praktiskt innebär det att den kan läsas på läs- eller surfplatta, att det finns digitalt extramaterial exempelvis kring risker med mat, samt att det finns kapitelsammanfattningar, övningar, deltester och ett sluttest.

Näring och hälsa vänder sig till alla som i sin utbildning eller yrkes utövning behöver kunskap om matens och näringsämnenas hälsomässiga betydelse. Även de som för sitt eget välbefinnande är intresserade kan ha glädje av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Näring och hälsa
 2. +
 3. Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näringslära för högskolan - från grundläggande ... av Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson, Gerd Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 1236 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Näring och hälsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett uppslagsverk
  Anna Edqvist, 20 september 2018

  Använde denna boken när jag läste till diplomerad matrådgivare. Jag har sparat boken på mitt kontor och den är bra att gå tillbaka till och läsa om det är något som känns oklart exempelvis vid olika sjukdomstillstånd.

 2. Kanonbra bok!
  Ninni, 27 januari 2017

  Bra formulerat, roliga bilder! Kan rekommenderas till andra! Författaren skriver lättförståeligt med en liten
  rolig touch! Viktigt ämne som berör oss alla!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Näring och hälsa