Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2013-05-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Magnusson, Maria (red.)
Dimensioner
235 x 140 x 10 mm
Vikt
240 g
ISBN
9789144079905
Förebygga barnfetma och främja jämlik hälsa (häftad)

Förebygga barnfetma och främja jämlik hälsa

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-05-16
281
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Framgångsrik prevention av barnfetma på grupp- och individnivå förutsätter helhetssyn på hälsa, hälsofrämjande förhållningssätt och fast förankring i aktuell vetenskap. Förebygga barnfetma och främja jämlik hälsa erbjuder kunskap och reflektion utifrån ett brett perspektiv - från den samhälleliga nivån till förutsättningarna för det enskilda barnet och dess familj.
Förebygga barnfetma och främja jämlik hälsa behandlar faktorer bakom barnfetma och hur de kan påverkas: Varför är fetma ojämlikt fördelat i samhället? Finns det olämpliga matkulturer? Hur mycket handlar om genetik? Mat och motion - vilka riktlinjer ska berörda professioner, och föräldrar, använda sig av? Går det att tala om barnfetma utan att bidra till ökad stigmatisering? Hur åstadkomma kontaktgruppsanalyser, kombinera deltagarstyrning med forskning och genomföra en framgångsrik implementering? Vilka samarbetspartners behöver de olika professionerna som arbetar med prevention av barnfetma ha tillgång till?
Förebygga barnfetma och främja jämlik hälsa bör vara av särskilt intresse för skol- och barnsjuksköterskor, sjukgymnaster, dietister och andra som arbetar med prevention av barnfetma eller utveckling av folkhälsoarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förebygga barnfetma och främja jämlik hälsa
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna