Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2013-02-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
394 g
SAB
Dokc,Vl
ISBN
9789144079929
Suicidalitet som problemlösning, olyckshändelse och trauma (häftad)

Suicidalitet som problemlösning, olyckshändelse och trauma

Häftad Svenska, 2013-02-13
295
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok förändrar radikalt synen på suicidalitet. Att tänka på självmord är normalt och ofta nyttigt, vilket dock kan stegras till en livsfarlig handling. Genom ältande och bildseende utvecklas en suicidal plan, en tickande bomb. Minsta trigger kan utlösa en katastrof, en psykisk olyckshändelse. Den redan traumatiserade suicidala personen blir överväldigad av sina känslor och tankar, ytterligare ett psykiskt trauma. När hon vaknar efter ett suicidförsök bör hon därför hälsas välkommen tillbaka till livet med varm känsla, omtanke och tröst, som underlättar bearbetandet av detta trauma samt blir början till en mer ingående förståelse och behandling av hennes suicidalitet.

Boken vänder sig till alla som i sitt yrke möter suicidala personer men också till alla som själva brottas med dessa problem eller har närstående som gör eller gjort det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Suicidalitet som problemlösning, olyckshändelse och trauma
 2. +
 3. Den suicidnära patienten : värdering och hantering av suicidrisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den suicidnära patienten : värdering och hanter... av Bo Runeson, Ellinor Salander Renberg, Åsa Westrin, Margda Waern (häftad).

Köp båda 2 för 637 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Handbok för livskämpar : till dig som inte vet om du orkar leva

  Filippa Gagnér Jenneteg, Jan Beskow, Susanne Tell

  Du är inte ensam i din plåga. Är det något enda vi vill att du ska få med dig från den här boken, så är det detta. Du är inte ensam. Oavsett hur det känns just nu. Den här boken är till dig som mår dåligt, kanske riktigt dåligt. Så dåligt att du i...

 • Psykologisk coaching - för varaktig förändring

  Kristina Gyllensten, Astrid Palm Beskow, Stephen Palmer

  Många av de mest framgångsrika coacher som är verksamma i Sverige idag jobbar med kognitiv och beteendeinriktad coaching. Med detta arbetssätt som grund skapas ett coachingsamtal som kan leda till genomgripande förändring. I denna bok varvas teori...