Flerspråkighet, litteracitet och multimodalitet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2013-07-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ulrika Jakobsson
Medarbetare
Engblom, Charlotte (förf.) / Iversen Kulbrandstad, Lise (förf.) / Ladegaard, Uffe (förf.) / Rosén, Jenny (förf.) / Schmidt, Catarina (förf.) / Vesteraas Danbolt, Anne Marit (förf.) / Wedin, Åsa (red.) / Hedman, Christina (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
347 g
SAB
F.047
ISBN
9789144080529

Flerspråkighet, litteracitet och multimodalitet

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-07-31
353
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Många människor, såväl barn som tonåringar och vuxna, lever i flerspråkiga sammanhang som skiljer sig väsentligt från den enspråkiga miljö som ofta tas för given i skola och vuxenutbildning. Där har man i stället många gånger haft svårt att förhålla sig till flerspråkighet och ofta utgått ifrån ett bristperspektiv. Detta gäller inte minst skriftspråksundervisningen, där elevernas egna erfarenheter av en flexibel flerspråkighet utanför klassrummet alltför sällan tas tillvara.
I den här antologin presenterar ett antal forskare exempel på skriftspråkliga erfarenheter, både flerspråkiga och multimodala, som sällan uppmärksammas i skolan. I sina studier har de sett en mängd goda exempel på hur lärare arbetar i klassrummet för att gynna skriftspråksutvecklingen hos flerspråkiga elever - deras multilitteracitet. En sådan medvetenhet hos läraren kan t.ex. handla om alltifrån att ha kunskap om effektiva läsförståelsestrategier till att förstå hur multimodalitet i läroböcker och multimodalt textskapande i klassrummet stärker lärande och flerspråkig kompetens.
Boken vänder sig främst till blivande och verksamma lärare i skola och vuxenutbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flerspråkighet, litteracitet och multimodalitet
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »