Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2013-07-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 20 mm
Vikt
559 g
SAB
300.72,O:dd
ISBN
9789144080543

Samhällsvetenskaplig forskning

av Tim May
Häftad, Svenska, 2013-07-04
293 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Metodfrågor är centrala inom samhällsvetenskaperna eftersom forskningsresultat i allt väsentligt är beroende av forskarens utgångspunkter och den valda metoden. Denna bok sammanfattar på ett klart och tillgängligt sätt såväl de ständigt närvarande frågorna kring förutsättningarna för kunskap om den sociala världen som de senaste diskussionerna kring samhällsveten skaplig teori och metod.

Bokens första del koncentreras huvudsakligen kring metodologi, alltså frågor om vetenskapsteori, förhållandet mellan teori och metod och normativa och etiska aspekter på samhällsvetenskaplig forskning. I del två redogörs för några centrala tillvägagångssätt inom samhällsvetenskaplig forskning, såsom surveyunder sökningar, intervjuer och deltagande observation. Bokens tredje del handlar om den samhällsvetenskapliga forskningens praktik.
Denna andra upplaga, som är en översättning av den fjärde utgåvan på engelska, har reviderats och uppdaterats i sin helhet samt försetts med nyskrivna kapitel om bland annat fallstudiemetodik. Boken vänder sig till studenter inom samhällsvetenskapliga ämnen.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samhällsvetenskaplig forskning
  2. +
  3. Den uppenbara verkligheten : om kunskapsproduktion i samhällsvetenskaperna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den uppenbara verkligheten : om kunskapsprodukt... av Ib Andersen (häftad).

Köp båda 2 för 596 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Samhällsvetenskaplig forskning